Kultúra

SOUND ON!

Dagadó izmok, bikinis lányok és tengerpart – legalábbis a magyar tenger déli partjának Zamárdi mentén elterülő szakasza, amelyet három év után újra fesztiválozók hada rohamoz meg négy teljes napra, hogy önfeledten élvezzék a nemzetközi elektronikus zene mámoros dallamait.

Szinte véget sem ér a VOLT, máris pattanhatunk a vonatra, autóba vagy buszra, hogy időben odaérjünk a nyár egy másik hatalmas bulijára, a Balaton Soundra. Bár jómagam még sosem jártam Európa egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiválján, azt még én is tudom, hogy nem lehet elég időben elkezdeni a szálláshelyek utáni vadászatot. A Balaton déli partján elhelyezkedő Zamárdiban egy hónappal a fesztivál előtt már szinte lehetetlen kiadó szobát találni, de ha sátrazni szeretnénk, ahhoz is érdemes időben helyet foglalnunk, hogy biztosan jelen tudjunk lenni, amikor Alesso, Alok, Archie Hamilton, Bastian Bux, Becky Hill, Ben Böhmer, Blastoyz, Carnage és Chris Liebing adja az ütemet. Rajtuk kívül még több mint száz előadó várja a csápolni vágyókat, összesen 119 fellépő pörgeti majd fel a hangulatot a parton.

Akik az LMBTQ közösséghez közel álló előadókkal szeretnének találkozni, nekik sem kell csalódniuk: a június 29-től július 2-áig tartó Balaton Sound utolsó előtti napján, azaz július 1-én éjfélkor nem más lép a Dreher Aréna színpadára, mint az ausztrál ikerlányok duója, a Nervo, amelynek Kylie Minogue-gal, Jake Shearsszel és Nile Rodgersszel közös, The Other Boys című slágere óriásit ment queer körökben 2015-ben. Bár a Soundon nem valószínű, hogy elhangzik ez a hét évvel ezelőtt debütált szám, ami ma is sokunk himnusza, de a duó gondoskodik további slágerekről. Szóval neonszerkókat fel, ruhákat le, és irány a Balaton, ahol a Soundon idén végre újra felszökik a hangerő és test nem marad szárazon!

 

 

Vági Bence

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin