Nagyvilág

Saját városába hívja élni a floridai queer embereket New York polgármestere

Eric Adams, New York polgármestere hétfőn bejelentette, hogy Floridában digitális hirdetőtáblákon kampányt indít, amelyben elítéli a gyűlöletkeltő „Ne mondd, hogy meleg” törvényt.

A hirdetések öt floridai városban és a közösségi médiában jelennek meg. „Hangos. Büszke. Továbbra is megengedett” – áll az egyik hirdetésben. „Gyere a városba, ahol arról beszélhetsz, amiről akarsz” – áll egy másikban.

Adams nyilatkozatában kiemelte, hogy támogatja az LMBTQ-közösséget: „A floridai ‘Ne mondd, hogy meleg’ törvény a legújabb szégyenletes, szélsőséges kultúrharc az LMBTQ-közösség ellen. Üzenjük azoknak a családoknak, akik félelemben élnek az államilag támogatott diszkrimináció miatt, hogy New Yorkban mindig lesz otthonuk.

Én New York polgármestere vagyok, de van egy üzenetem a floridai LMBTQ-közösségének – jöjjenek egy olyan városba, ahol azt mondhatnak, amit akarnak és azok lehetnek, akik akarnak” – tette hozzá.

Ron DeSantis floridai kormányzó március 28-án írta alá a „Ne mondd, hogy meleg” törvényt, hivatalos nevén A szülői jogok az oktatásban törvényt. A törvény 2022. július 1-jén lép hatályba. A legfrissebb felmérések szerint az amerikaiak többsége ellenezte a törvényjavaslatot, amely megtiltja az LMBTQ- témák megvitatását az iskolákban.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin