Hírek

Roma LMBTQ emberekről szóló filmvetítést vert szét a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom

Megzavartak és félbeszakítottak egy nyilvános, a roma LMBTQ embereket és roma nőket érintő társadalmi tapasztalatokról szóló rendezvényt a Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági szervezetének aktivistái, a Mi Hazánk Ifjai Szegeden – számol be a szeged.hu nyomán 444.

Ne a bőrszínt nézd, hanem az embert” mottó alatt hirdettek beszélgetést a Zöld Terasz nevű helyre és a program egy roma LMBTQ ember életét bemutató dokumentumfilm vetítése, és azt követően beszélgetés volt. Körülbelül 15-20-en vettek részt az eseményen.

 

Mi Hazánk Ifjai | Forrás: Facebook

 

A film vetítése közben 4-5 férfi jelent meg, kihúzták a kábeleket, és egy molinót akartak volna kiteríteni, de azt az egyik meghívott civil aktivista széttépte. Ezután az egyik úgynevezett „hazafi” a Mi Hazánk Ifjai nevében felszólította a rendezvény szervezőit, hogy fejezzék be a homoszexualitás propagálását, mert az nem normális, és fejezzék be a rendezvényt is, mert az pártrendezvény. (A vetítővászon mellett egy Párbeszéd molinó volt felállítva.)

Tóth Sándor szervező azt mondta a szeged.hu-nak, hogy mint azt meghirdették, roma és melegjogokról terveztek békésen beszélgetni a vetítés után. Ő úgy emlékezett, a  rendzavarók „Karhajlítással előre!” felkiáltással láttak neki az akciónak, és valami hasonló („Mi Hazánk Ifjai, karhajlítás nevében utánam”) hallható azon a videón is, amit a harcias, radikális párt osztott meg Facebook-oldalán azzal a figyelemfelkeltő címmel, hogy „Bezárták a Mi Hazánk Ifjait a roma LMBTQ-sok.” A videó azóta is fent van és megtekinthető az oldalon:

 

 

A szervezők foglyul ejtették tagjainkat, amikor az egyik el akarta venni a felvételt készítőtől a telefonját” – írták a Facebookon.

A Mi Hazánk Ifjairól idáig keveset lehetett hallani. Ők a Toroczkai László és Dóró Dóra vezette Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági egysége. Dúró Dóra nemrég hasonlóan tartalmasat ment LMBTQ témában:

 

A homoszexualitás népszerűsítése miatt van egyre több meleg és leszbikus Dúró Dóra szerint

 

A Szegedi LMBT Közösségért Csoport sajtóközleményében biztosít mindenkit, hogy az eset után a szervezet saját rendezványeit polgárőrség fogja védeni a résztvevők biztonságának érdekében – mindaddig, amíg fennáll az esélye egy hasonló rendbontásnak.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin