Hírek

Ricky Martin: Hihetetlenül boldog vagyok, mióta coming outoltam

Az Apple Music Proud Radio című műsorának volt vendége néhány nappal ezelőtt Ricky Martin. A Puerto Rico-i énekes részletesen mesélt coming outjáról és arról, milyen nehezen viselte az azt megelőző, rejtőzködéssel teli éveket.

Súlyos ára volt annak, hogy sem magában, sem környezetével nem tisztázta, hogy meleg. A mélypont élete első világ körüli turnéján, az 1999 és 2000 között futó Livin’ la Vida Loca koncertsorozaton jött el. “Szomorú voltam. Depressziós. Azért léptem színpadra, hogy valahogy egyensúlyozzam az érzelmeimet és kiszabaduljak az egyre mélyülő letargiából. De elérkeztem egy ponthoz, amikor le kellett állni a show-val.

 

Ricky Martin férjével és két nagyobbik fiával 2019 őszén

 

A turné épp Ausztráliába ért, amikor Ricky-nek szünetre volt szüksége. “Közöltem, hogy képtelen vagyok folytatni. Haza kell mennem. Csendre van szükségem. Sírnom kell. Dühöngeni. Megbocsájtani magamnak, amiért hagytam, hogy idáig fajuljanak a dolgok” – mesélte Hattie Collins műsorvezetőnek.

Szexuális orientációja ekkoriban már jó ideje pletyka tárgya volt, egy 2000-es interjúban Barbara Walters meg is próbálta coming outoltatni – amit a nő később egyébként állítása szerint megbánt. Ricky Martin végül 2010-ben bújt elő egy blogbejegyzésben, nem sokkal memoárja megjelenése előtt. “Büszkén mondhatom, hogy szerencsés meleg férfi vagyok. Áldott vagyok, amiért az lehetek, aki” – jelentette ki akkor, hozzátéve, hogy a könyv írása segített feldolgozni és elfogadni, ki is ő valójában.

Ma így tekint vissza az írással töltött időszakra: “Küzdelem zajlott bennem, azt kérdezgetve, vajon meleg vagyok? Vagy biszexuális? Meleg? Vagy biszexuális? Mindkettő rendben van, csak ne hazudjak magamnak. Végül azt mondtam: Rick, te egy nagyon szerencsés homoszexuális férfi vagy. Meleg vagy. Leírtam, rányomtam a küldés gombra, majd sírni kezdtem. És hihetetlenül boldog vagyok azóta.

 

Megmutatta legkisebb fiát Ricky Martin

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb