Nagyvilág

Rekordrészvétel mellett zajlott le a dublini transz és interszex pride felvonulás

Legalább kétezer ember vett részt szombaton a harmadik dublini Transz és Interszex Pride Felvonuláson. A tömeg élén a szervezők egy a transz és interszex zászlók színeiből ötvözött molinóval haladtak. Mögöttük több száz kézzel festett tábla követelte az egyenlőséget, az elfogadást és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést.

Nagyon sokan nem értik, hogy a transz közösséget évtizedek óta mennyire lenézik és elnyomják” – mondta az ír Amnesty International szóvivője a Newstalknak. „Ma a világon sokan úgy érzik, hogy láthatatlanul kell élniük (…) mintha a transzneműek nem is léteznének, vagy valamiféle veszélyt jelentenének.

 

 

A transzneműek jogai minden korábbi időszaknál gyakrabban merülnek fel a médiában szerte a világon. A közösség tagjai közül sokan kimerítőnek – és egyes esetekben ijesztőnek – találják a kapcsolódó tapasztalataikat, köszönhetően elsősorban annak, hogy a témát sokszor jobboldali, konzervatív, transzfób politikusok kezdeményezik, akik így kívánnak kultúrharcot vívni, szavazatokat nyerni.

Nagyon aggódunk, és ez az, ami ellen ma itt menetelünk” – mondta Ollie Bell, a Dublin Trans Pride egyik szervezője. „Véget akarunk vetni a transzfóbia és a homofóbia kultúrájának – különösen a médiában -, amely szerintem felbátorítja az embereket arra, hogy erőszakoskodjanak a transz emberekkel és az LMBTQ közösség más tagjaival szemben.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

GCN (@gcnmag) által megosztott bejegyzés

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin