Kultúra

Queer ikonok az idei fesztiválszezonon

Princess Nokia / fotó: Ben Houdijk

 

Hamarosan beköszönt az igazi nyár, és ezzel együtt a lassan három éve várt fesztiválszezon is visszatér. Tavaly és tavalyelőtt a járvány miatt hiányolnunk kellett az áttáncolt éjszakákat a szabadban, de idén az összes szabadtéri koncertsorozat visszatér, mégpedig a lehető legváltozatosabb line-upokkal. Mutatunk nektek öt queer ikont, akiket idén elcsíphettek itthon, ha ellátogattok valamelyik fesztiválra.

Aurora

A biszexuális norvég énekesnő néhány évvel ezelőtt a Szigeten debütált nálunk, most a debreceni Campus fesztiválon lép fél július 23-án, szombaton. A fiatal tehetséget nemrég hosszabban is bemutattuk, a fesztiválra legújabb, The Gods We Can Touch albumával érkezik.

 

Stromae

A belga sztárénekes mindig is híres volt extravagáns klipjeiről, és egyedi hangszínével változatlanul tud meglepetést okozni, zenéjében pedig előszeretettel játszik a nemi szerepekkel és a szexualitással. Stromae a Sziget fesztivál nagyszínpadán várja majd a rajongókat augusztus 12-én, pénteken, ahol leghíresebb dalai mellett az új albuma, a Multitude is bemutatkozik majd.

 

Princess Nokia

Szintén a Sziget fesztiválra érkezik (augusztus 15, hétfő) az amerikai tehetség, Princess Nokia, aki magát a gendersemleges ‘they’-el írja le, és sokkal több, mint egy átlagos repper. Elmondása szerint egy hippi, egy cyber-gót és egy punk egyszemélyben.

 

Becky Hill

A Balaton Sound nagyszínpadán ad koncertet (június 29, szerda) Becky Hill, aki queerként azonosítja magát, mert úgy érezte, hogy ez az identitás áll a legközelebb a személyiségéhez. Az angol énekesnőt a The Voice zenei tehetségkutató műsorban fedezték fel, azóta pedig folyamatosan tör előre a világhírnév felé.

 

Pet Shop Boys

Bár nem fesztiválon ad koncertet a ‘80-as évek angol popduója, a Budapest Park mára már fesztiválhelyszínné nőtte ki magát, ahová sorra érkeznek a külföldi világsztárok. Legújabb albumuk, a Hotspot 2020-ban debütált, a turnéjukat a járvány miatt azóta halasztották, de idén végre már nincs akadály, és az már biztos, hogy rendesen felcsavarják majd a szőnyeget a Parkban július 6-án, szerda este.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin