Itthon

Plakátokkal uszít a szélsőjobbos ifjúsági szervezet a könyvesboltok ellen

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai a vasárnapi tüntetésen. – fotó: Htvnngy / Facebook

 

Budapest több helyszínén, Székesfehérváron és Sopronban is a náci időket idéző plakátokat ragasztott fel a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom  a Pagony könyvesbolt üzleteire. Ezzel figyelmeztetnek arra, hogy a kiadó nem határolódott el a Meseország mindenkié című kötettől és azt továbbra is forgalmazzák. Kónyi-Kiss Botond, a HVIM alelnöke szerint:

“A plakátok arra hivatottak, hogy felhívják a jóhiszemű vásárlók figyelmét arra, hogy róka került a tyúkudvarba, vagyis az értékes, nevelő célzatú mesekönyvek közé egy provokatív, a hagyományos értékrenddel összeegyeztethetetlen és az egészséges lelki fejlődésre káros kiadványt helyeztek.”

 

 

A szervezet üdvözli Orbán Viktor megszólalását az ügyben, aki a Kossuth Rádiónak nyilatkozva azt mondta: „Hagyják békén a gyerekeinket!”

„El a kezekkel a meséinktől is! A mesék azok a hagyományos világképet lefestő, a tiszta idealizmust, a helyes emberi viselkedési mintákat, a bűnöket és erényeket bemutató irodalmi művek, amiknek a segítségével a gyermekeinket a normális, egészséges értékekre neveljük. A meséket megrontani súlyos, emberiség elleni bűncselekmény!”

– írja most a plakátos akció kapcsán a HVIM, és további akciókat terveznek.

 

 

Budaházy Edda 30 emberrel vonult fel a gyerekeknek szánt mesedélután ellen

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin