Hírek

Pink hajjal a diszkrimináció ellen

Luke Watson torontói rendőr pinkre festette a haját, hogy ezzel hívja fel a figyelmet az LMBT diszkrimináció és a megfélemlítés (bullying) megfékezésére. 

hair9n-1-web

A férfi nem csak úgy, hanem a Nemzetközi Pink Nap alkalmából festette rikító színűre a haját, amelynek célja – a hivatalos honlap szerint -, hogy felhívja a figyelmet a homofóbia, a transzfóbia, a transz nő-gyűlölet, valamint a megfélemlítés minden formájának leküzdésére. A kezdeményezés Új-Skóciából indult: két középiskolás diák kiállt meleg társukért, akit rózsaszín pólója miatt bántottak a többiek.

Luke Watson ráadásul Twitter-felhasználókra bízta hajkoronája sorsát: az első 1000 retweetelésért egy hétig hajlandó így hordani, és minden további 100 megosztás egy-egy napot ér. Habár hivatalosan nem lehetne ilyen kirívó frizurája, a torontói rendőrség szóvivője, Kevin Masterman elmondta, hogy évek óta részt vesznek a Day of Pink eseményein, és hogy természetesen támogatják dolgozójuk döntését.

Ilyenkor egyébként Kanada minden középiskolájában különböző rendezvényeket tartanak, ahol fenti problémákkal foglalkoznak. Watson és rendőrtársai idén a torontói Forest Hill Középiskolába látogattak el, ahol megosztották saját, bullying-gal kapcsolatos élményeiket, és különböző technikákat is, amikkel küzdeni lehet a bántalmazás ellen.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin