Itthon

Perre megy az RTL a Médiatanács homofób döntése miatt

Ahogy az elmúlt években is, a Budapest Pride idén is felvette a kapcsolatot az RTL-lel, hogy a fesztiválra készített kisfilmjük társadalmi célú hirdetésként megjelenhessen. Amikor a csatorna a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH) előzetes véleményt kért, a hatóság a kormány homofób propagandatörvényére hivatkozva közölte: a film nem minősül társadalmi célú hirdetésnek, továbbá kizárólag az este 10 és hajnali 5 óra közötti idősávban sugározható, mivel a törvény szerint “a homoszexualitás népszerűsítésének” számít.

Ahogy arról az RTL.hu beszámol, a csatorna nem hagyja annyiban a dolgot, és közigazgatási pert indít, mert nem ért egyet a Médiatanács határozatával. A hatóság döntése alapján ugyanis a teljesen ártatlan rövidfilm “alkalmas a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására”. Pedig a Budapest Pride félperces videójában mindössze annyi történik, hogy két lány találkozik egymással, és egy ponton összeér a homlokuk.

 

 

Ma délután indul az idei Budapest Pride felvonulás, és tegnap 38 ország nagykövetsége jelezte: “Aggasztónak tartjuk azokat a jogszabályokat és politikai retorikát, többek között Magyarországon is, amelyek ellentétben állnak a diszkriminációmentesség, a nemzetközi emberi jogi törvények és az emberi méltóság elveivel, és hozzájárulnak az LMBTQI+ közösség megbélyegzéséhez.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin