Itthon

Pécs ad otthont az első vidéki pride felvonulásnak

A szervező Diverse Youth Network bejelentette, hogy szeptember 18-án Pécs ad otthont az első vidéki magyar pride felvonulásnak. “Bárhol Szabad!” – szól az első vidéki Pride Felvonulás szlogenje. „Szabad Budapesten, Szabad Pécsett, szabad bárhol megünnepelni a Szabadságot, ami a sokszínű identitásainkban rejlik!

Az első felvonulás – szintén a baranyai megyeszékhelyen – eredetileg tavaly lett volna, ám a koronavírus járvány miatt elmaradt.

 

A Pécs Pride logója

 

Az első vidéki Pride rólad szól, hozzád szól! Hasonlóképpen szól azonban egymásról is. Azokról a hidakról, melyekkel átszelhetjük különbözőségeinket és meglelhetjük a kapcsolódás kínálta lehetőségeket. Ez pedig túlmutat az LMBTQ+ közösségen!” – olvasható a Facebook-eseményben.

A szervezők kiemelik, hogy 2021-ben, Magyarországon számos csoport tagjait éri hátrányos megkülönböztetés a munkahelyén, az iskolában, a családjában és az utcán egyaránt. Százezrek félnek attól, hogy bántalmazzák őket azért, mert mernek bátrak és önvalósak lenni.

Nem elégszünk meg azzal, ha megtűrnek minket! Felemeljük hangunkat az LMBTQ+ emberekért, a Romákért, a Zsidó közösségekért, a helyi nemzetiségi csoportokért és azokért az Emberekért, akiknek 2021-ben, Magyarországon félniük kell. Mutassuk meg együtt, hogy erősek vagyunk és számottevő a hangunk! Nyitott szívvel várunk mindenkit, aki egyetért a fenti céljainkkal! Légy akár az LMBTQ+ közösség vagy más kisebbségi csoport tagja, támogató szülő vagy barát, a Te hangod is számít, mindenki jelenléte fontos! Ünnepeljük együtt a sokszínűségben rejlő értékeket, az egyén szabadságát és az összefogás erejét! Mutassuk meg szeptember 18-án, hogy bárhol szabadok lehetünk!

A Pécs Pride 2021. egy Emberi Jogi Demonstráció és egy Ünnep egyaránt. Demonstrálunk az egyenlő jogokért, melyek minden Embert megilletnek és ünnepeljük azt, hogy a jelenlegi helyzetben is bátrak vagyunk és önazonosak merünk lenni!” A Felvonulást az egyhetes Freedom of my Identity Emberi Jogi Fesztivál előzi meg.

Az egyhónapos 26. Budapest Pride Fesztivál múlt pénteken kezdődött és július 25-ig tart. A Felvonulásra július 24-én kerül sor.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin