Nagyvilág

Ötből négy queer amerikai nem érzi magát biztonságban

A Community Marketing Insight (CMI) 17. éves LMBTQ+ közösségi felmérése szerint az amerikai LMBTQ+ közösség túlnyomó többsége kevésbé érzi magát biztonságban hazájában a homo- és transzfób jogszabályok példátlan mértékű növekedése miatt.

Az augusztus 17-én közzétett adatokból kiderült, hogy 10-ből közel nyolc LMBTQ+ felnőtt most kevésbé érzi magát biztonságban a törvények elfogadása miatt, mint korábban.

Az LMBTQ+ felnőttek mintegy 43 százaléka számolt be arról, hogy az eddig több mint 20 államban életbe lépett, a nemi hovatartozást megerősítő kezelések tilalma hatással voltak saját vagy szeretteik fizikai és/vagy mentális egészségére. Ez az arány majdnem kétszer olyan magas (80,1 százalék) volt a transznemű és nembináris válaszadók körében.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Human Rights Campaign (@humanrightscampaign) által megosztott bejegyzés

 

A megkérdezett transz és nembináris személyek megdöbbentően magas, 94 százaléka azt is elmondta, hogy a nemi hovatartozást megerősítő kezelési korlátozások és tilalmak miatt kevésbé érezték magukat biztonságban.

Csak ebben az évben 43 államban több mint 500 LMBTQ-ellenes törvényjavaslatot terjesztettek elő, amelyek közül több mint 80-at már alá is írtak a kormányzók. Ez már most több mint kétszerese a tavalyi évi mennyiségnek.

Ez arra késztette a Human Rights Campaignt (HRC), hogy idén júniusban először szükségállapotot hirdessen az LMBTQ+ emberek számára Amerikai Egyesült Államokban.

Mindössze két hónappal azután, hogy a HRC nemzeti szükségállapotot hirdetett az LMBTQ+ emberek számára, ez a felmérés azt mutatja, hogy az ellenségeskedés és a félelem légköre csak tovább ront a helyzeten, és hogy a nemi hovatartozást megerősítésének tilalma károsan hat az LMBTQ+ amerikaiak fizikai és mentális egészségére” – mondta Kelley Robinson, a HRC elnöke.

Szélsőséges, LMBTQ-ellenes politikusok és szövetségeseik veszélyes és kegyetlen félretájékoztatási kampányt folytatnak, amelynek célja nemcsak a nemi hovatartozást megerősítő ellátás, hanem a transznemű és nembináris emberek megbélyegzése is. A szélsőséges vezetők félelemkeltéssel és propagandával kampányolnak, hogy pánikot keltsenek, felhergeljék a bázisukat, és rávegyék őket, hogy ellenezzék a transznemű emberek egészségügyi ellátását, annak ellenére, hogy azt minden jelentős orvosi szervezet támogatja.

A gyűlölködő retorika és a félretájékoztatás gyakorlatilag általános hatással van az LMBTQ+ emberekre, és tovább taszít bennünket a szükségállapotba, amely minden LMBTQ+ ember egészségét és biztonságát fenyegeti.

 

A queer fiatalok többségén mutatkoznak a depresszió jelei

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin