Nagyvilág

A queer fiatalok többségén mutatkoznak a depresszió jelei

A Human Rights Campaign (HRC) által végzett felmérés szerint az amerikai LMBTQ+ fiatalok mintegy 55,1 százaléka hajlamos a depresszióra. A 2023-as jelentés a 2022-es ifjúsági felmérés eredményeit foglalja össze.

Az eredmények „az LMBTQ+ fiatalokat érintő tartós, komoly kihívásokat” tártak fel az Egyesült Államokban, folytatva a 2017-es tanulmányban megfigyelt tendenciákat. A még aggasztóbbak a transz- és nembináris fiatalok esetében, 60 százalékuknál mutatkoznak depresszió jelei.

A jelentés az LMBTQ+ fiatalok otthoni és iskolai környezetének biztonságát és kényelmét is vizsgálta. A megkérdezettek csaknem fele érezte magát bizonytalannak az iskolai környezetben, a transz diákok esetében ez az arány még magasabb volt. Emellett 57,4 százalékuk számolt be elutasításról legalább az egyik szülő részéről.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Human Rights Campaign (@humanrightscampaign) által megosztott bejegyzés

 

Vannak azonban a jelentésnek reménykedésre okot adó elemei is. A válaszadók 56,8 százaléka értett egyet valamelyest vagy határozottan azzal, hogy az LMBTQ+ közösséget napról napra jobban elfogadja a társadalom, és 47 százalékuk büszke arra, hogy az LMBTQ+ közösség tagja lehet.

Az LMBTQ+ közösség elleni törvényhozási támadások az elmúlt néhány évben az Amerikai Egyesült Államokban is elszabadultak. A HRC története során először rendelt el nemzeti szükségállapotot az LMBTQ+ amerikaiak számára. Az uszító politika, valamint a homo- és transzfób retorika láthatóan megviseli az ország LMBTQ+ fiataljait.

A jelentés azonban azt sugallja, hogy az amerikai LMBTQ+ fiatalok számára van remény: „Az LMBTQ+ fiatalok országszerte kiállnak az elfogadásért otthonukban, iskoláikban és közösségeikben.

A szülők, gondviselők, iskolai adminisztrátorok, pedagógusok, tanácsadók és más, az ifjúságot segítő szakemberek támogathatják az LMBTQ+ fiatalokat, ha követik példájukat, és végrehajtják a jelentés végén található, megvalósítható iránymutatásokat, hogy biztonságos, támogató és befogadó tereket teremtsenek.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin