Nagyvilág

Összejött a német parlament két konzervatív meleg képviselője

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sepp Müller (@sepp.mueller_mdb)

 

Még a német parlament alsóházát alapos ismerőknek is sikerült meglepetést okoznia két konzervatív politikusnak. Január 16-án Sepp Müller és Wolfgang Stefinger a közösségi médiában egy egyszerre megosztott fotóval nemcsak azt jelentették be, hogy egy párt alkotnak, hanem mindkettejük esetében ez a kép egyúttal a nyilvános coming outot is jelentette.

„A párok 11 százaléka a munkahelyén ismerkedik meg és szeret egymásba. Néha a kollégákból barátok lesznek. A barátságból a mi esetünkben szerelem lett. Boldogok vagyunk. #loveislove” – írták a fotó mellé, a bejelentés hitelességét pedig Müller irodája is megerősítette.

A 33 éves Sepp Müller a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa, és 2017 óta képviseli a szász-anhalti Wittenberg-Dessau választókerületet. Ő a CDU/CSU parlamenti frakciójának helyettes vezetője. A Spiegel beszámolója szerint a honlapján többek között ezt írja magáról: „2013 óta vagyok büszke apja egy kisfiúnak, így én vagyok az egyik legfiatalabb apa a Bundestagban”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sepp Müller (@sepp.mueller_mdb)

 

A 37 éves Wolfgang Stefinger a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa (ez a CDU testvérpártja), és 2013 óta tagja a Bundestagnak az egyik müncheni választókerület képviselőjeként. Amikor a német parlament megszavazta az azonos nemű párok házasságát, ő volt az egyike annak a hét CSU-képviselőnek, aki igennel szavazott.

 

 

Vele ellentétben viszont Müller egy akkori interjúban még azt mondta, hogy számára főszabályként az „apa, anya, gyerek” jelenti családot, még ha el is fogadnak pártjában más családformákat is.

Martin Huber, a CSU főtitkára a Twitteren gratulált a párnak, akárcsak Linda Teuteburg, a Német Szabaddemokrata Párt (FDP) korábbi főtitkára, valamint a nyíltan meleg Jens Spahn, korábbi egészségügyi miniszter.

A 736 tagú Bundestagnak eddig is több mint 20 LMBTQ képviselője volt, de most először fordul elő, hogy közülük ketten egy pár alkotnak.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin