Nagyvilág

Óriási szivárványzászló került ki a Fehér Házra

Hatalmas progresszív szivárványzászló került ki a hétvégén a Fehér Ház épületére – az Amerikai Egyesült Államok zászlajának kíséretében. Az apropót nem nehéz kitalálni: így köszöntötte Joe Biden és felesége, Jill Biden a június elsején kezdődött Pride Hónapot. A napsütéses vasárnap délutánt az elnöki pár meghívott szivárványcsaládokkal – és mint a First Lady közösségimédia-bejegyzéséből kiderül – és fagylalttal ünnepelte.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

President Joe Biden (@potus) által megosztott bejegyzés

 

A Pride Hónap elnöki szintű ünneplése Barack Obama idején kezdődött, hogy aztán a Donald Trump elnöksége alatti négy év folyamán háttérbe szoruljon. Joe Biden, az Egyesült Államok 46. elnöke azonban elkötelezett az LMBTQ-közösség mellett és ez a mostani gesztusban is kifejezésre jut.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

First Lady Dr. Jill Biden (@flotus) által megosztott bejegyzés

 

Az elnöki pár üzenete az állam nevében egyértelmű az LMBTQ-közösség felé: szeretve vagytok, ide tartoztok és biztonságban akarunk tudni titeket. A szép szavakon túl Joe Biden konkrét ígéreteket is tett: erősíteni fogják az LMBTQ-terek fizikai védelmét (legyen szó szórakozóhelyekről, vállalkozásokról, közösségi terekről, pride rendezvényekről), nem hagyják annyiban az LMBTQ-témájú könyvek könyvtári betiltását, valamint programokat indítanak az LMBTQ-fiatalok és családtagjaik mentális egészségének, valamint létszükségleteinek (különös tekintettel az LMBTQ-hajléktalanok és árvák) segítése érdekében.

 

 

Aláírta Joe Biden az azonos nemű párok házasságát védő törvényt

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin