Itthon

Orbán nem fog leállni az LMBT-jogok lebontásával, figyelmeztet az EP-képviselő

fotó: European Parliament Audiovisual

 

Az ír kormánypárt, a konzervatív Fine Gael európai parlamenti képviselője, Maria Walsh szerint a magyar miniszterelnök még csak most fog hozzálátni igazán az LMBT-jogok visszabontásához. Az ír politikus minderről a SkyNews-nak beszélt nem sokkal azután, hogy július 24-én személyesen vett részt a 26. Budapest Pride felvonuláson.

“Nem ismételgethetjük tovább a szolidaritás varázsszavát anélkül, hogy ténylegesen is döntenénk a tárgyalóasztalok mellett arról, ami valóban számít. Orbán még csak most kezdi. Létrehozta azt az alapot, amin állhat, most pedig nézhetjük az emberi jogok egyre nagyobb visszabontását. Utána hogyan viselhetnék egy európai uniós maszkot vagy zászlót, és hogyan mondhatnám, hogy mindenki egyenlő, ha egyszer nem ez a helyzet.”

 

A Budapest Pride-on a német EP-képviselő, Terry Reintke arról beszélt, hogy az Európai Unió nem pusztán egy gazdasági szervezet, hanem egy értékeken alapuló közösség. Ennek alapja, hogy az alapvető jogok mindenkit megilletnek, ez nem kizárólag a fehér, heteroszexuális férfiak privilégiuma. Ezt a nézetet osztja Maria Walsh is, aki ezzel indokolta részvételét a demonstráción. Mint a Politico-nak a nyíltan leszbikus politikus elmondta, a magyar helyzet folyamatosan romlik, az EP-képviselők azonban a részvételükkel azt mutatják meg, hogy egész Európa szolidáris az LMBTQ közösséggel. Budapesti bejelentkezésekor kijelentette:

“Az alapvető emberi jogok és az egyenlőség az Európai Unió egyik alapelve, ezért Orbán Viktornak ezt tiszteletben kell tartania és támogatnia kell.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin