Itthon

Orbán homofób népszavazással terel a megfigyelési botrányról

Miközben a magyar kormány egyre mélyebbre süllyed a megfigyelési botrányban (a Telex ezzel kapcsolatos magyarázó videója cikkünk végén található), Orbán Viktor rövid Facebook-videóban jelentette be, hogy úgynevezett gyermekvédelmi népszavazást kezdeményeznek, mivel az elmúlt hetekben idehaza és külföldön egyaránt számos kritika érte őket az elfogadott homofób propagandatörvény miatt.

A miniszterelnök szerint Brüsszelben „sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult”. Hozzátette, Magyarországon nem engedik, hogy LMBTQ aktivisták járjanak be az iskolákba, szemben Nyugat-Európával. „A kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményezünk öt kérdésben. Ezek a következők”.

1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?

2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhető legyenek nemátalakító kezelések.

4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

5. Támogatja-e Ön, hogy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? – olvasta fel a kérdéseket Orbán, aki azt kérte, hogy mindenki mondjon nemet a fentiekre.

Múlt héten az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal (és Lengyelországgal szemben) a két tagállamban tapasztalható állami szintű LMBTQ ellenes tevékenység miatt – hivatalosan az egyenlőséggel és az alapvető jogok védelmével kapcsolatban.

A Telex videója a megfigyelési botránnyal kapcsolatban:

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin