Hírek

Oktatóvideóban magyarázzák a maláj hatóságok, hogyan nyomható el a homoszexualitás

Hivatalos Facebook-oldalán tett közzé a Maláj Iszlám Fejlesztési Hivatal egy három perces videót, amely egyrészt a délkelet-ázsiai ország muszlim közösségének üzeni, hogy legyenek türelmesek az LMBTQ emberekkel szemben, másrészt utóbbiaknak azt, hogy tartsanak bűnbánatot.

 

Malajzia sötétzölddel jelölve a Délkelet-Ázsia térképen

 

A videó felszólítja az LMBTQ embereket, hogy tartsanak bűnbánatot és a szexuális vágyaikat küzdjék le a házasság intézménye, valamint kitartó böjt segítségével.

A felvétel vegyes fogadtatásban részesült. Meglepő módon sokan amiatt dicsérik, hogy milyen barátságos hangnemet üt meg a szexuális kisebbségekkel szemben – ahelyett hogy veszélyesnek, üldözendőnek, kiirtandónak állítaná be őket. Mások azonban a szemére vetik, hogy a homoszexualitást úgy állítja be, mintha az megváltoztatható lenne, illetve azt sem tartják helyesnek, hogy az iszlám hatóságokkal szemben ilyen alacsony a mérce és szinte el van nekik nézve, amiért „csak” átnevelő terápiára buzdítanak.

Majaziában a mai napig hatályban van az a brit gyarmati időszakból származó törvény, amely a férfiak közötti szexuális tevékenységet pénzbüntetéssel, vagy akár 20 évig is terjedő szabadságvesztéssel bünteti. Olyan törvény azonban nincs életben, amely az LMBTQ közösség bármely tagját védené diszkriminációval szemben az élet bármely területén.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin