Nagyvilág

Nemzetbiztonsági fenyegetés a melegek ábrázolása a médiában

Az Ossan’s Love egyik jelenete / fotó: ViuTV

 

A hongkongi éves könyvvásáron sikerült meredeket állítania egy helyi városvezetőnek. Egy Peking-párti politikus, Junius Ho egy szappanopera kapcsán fakadt ki, amelyben melegek a főszereplők.

A Hong Kong Free Press (HKFP) beszámolója szerint Ho „cukormázas marihuánának” nevezte Ossan’s Love című sorozatot, amely szerinte a „gyermektelen családokat” népszerűsíti, ráadásul szerinte megsérti a kínai nemzetbiztonsági törvényt, valamint ellentétes a nemrég bevezetett háromgyermekes politikával is.

Azt a HKFP teszi hozzá, hogy a politikus állításával ellentétben Hongkongban egyik törvény sem hatályos egyelőre.

Az Ossan’s Love az első olyan mainstream hongkongi sorozat, amelynek központi eleme az azonos nemű szerelem. Az azonos című, 2016-ban bemutatott népszerű japán sorozat remake-je, amelyben a főszereplő Tin rájön, hogy a főnöke szerelmes belé. A felettese megígéri, hogy elválik a feleségétől, csak hogy vele lehessen, és amikor Tin mindezt elmeséli a barátainak, akkor a lakótársa szintén bevallja, hogy ő is szerelmes Tinbe.

A homofób politikusi tiltakozás ellenére az Ossan’s Love hihetetlenül népszerűvé vált, mióta júniusban műsorra tűzte a ViuTV. A Variety beszámolója szerint a sorozat júliusban több mint 450 ezres átlagos nézőszámot produkált a 7,5 milliós Hongkongban, ezzel pedig a csatorna legnézettebb sorozatának számít.

A University of Hong Kong 2017-es felmérése szerint a helyiek 50,4 százaléka támogatja az azonos neműek házasságát. A 2022-es Gay Games játékoknak egyébként jövőre épp Hongkong ad otthont, elsőként az ázsiai kontinensen.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin