Hírek

Nem indítanak eljárást a repülőgépen leszbikus párt zaklató férfiak ellen

A rendőrség nyilatkozata alapján nem indítanak eljárást a férfiak ellen, akik homofób megjegyzésekkel sértegettek egy leszbikus párt a Ryanair egyik járatán.

2019 júniusában Laura Muldoon egy képet tett közzé a Twitter-oldalán egy társaságról, akikkel ugyanazon a Ryanair gépen utaztak, és azt mondta, a férfiak több homofób megjegyzést is tettek a barátnőjére és rá is.

„Első kép a nyaralásunkról! Pontosabban egy csapat srácról, akik folyamatosan azt kántálták, hogy egy nyomorult ribanc, egy dyke, egy leszbi (nagyon jó megfigyelés!) vagyok, miközben a Ryanair egyik járatán utaztunk Stanstedből Sevillába. Oh, és természetesen a személyzet nem tett semmit.”

 

 

„Egyre hangosabbak lettek, és végül megkértem a légiutas-kísérőt, hogy mondja meg nekik, maradjanak csendben, és azt is elmondtam neki, hogy sokat káromkodnak. Szerintem ekkorra a férfiak rájöttek, hogy én tettem rájuk panaszt, és innentől kezdve az ülésszámommal hivatkoztak rám a sértéseikben.”

Muldoon elmondta, hogy a társaság küldött neki egy italt, amit ő visszautasított, mire egy foci meccshez hasonló kántálás vette kezdetét: „C28 állandóan panaszkodik, ő egy nyomorult ribanc, küldtünk neki egy fehérbort, de ő visszautasította azt”, ezt pedig többszörös „leszbik” üvöltözés követte.

Végül Muldoon panaszt nyújtott be a Ryanairnek, amelyben a következőket írta:

„Vannak barátaim, akik tudom, hogy sokkal sebezhetőbbnek éreznék magukat egy ehhez hasonló helyzetben, és akikért örömmel kiállnék, hiszen én még viszonylag olyan helyzetben vagyok, hogy talán inkább tűnök heterónak. […] Úgy éreztem, hogy a viselkedésükkel túlléptek minden határt.”

A Ryanair válaszolt is a benyújtott panaszra:

„Büszkék vagyunk az alkalmazottaink magas szintű kiszolgálására és professzionalizmusára, és fenntartjuk az olyan szabványokat, amelyek biztosítják, hogy a munkatársaink folyamatosan emlékezzenek a legfontosabb feladatukra: hogy mindig barátságosak és professzionálisak legyenek. Mélységesen sajnáljuk, hogy az Ön esetében nem ezt lehetett tapasztalni.”

Muldoon szerint a történtek után ő csak azt a következtetést tudja levonni, hogy a személyzet egyáltalán nem törődik a nőkkel, az LMBTQ-közösséggel, vagy úgy általában senkivel sem.

 

 

Az ügyben később az essexi rendőrségen indítottak nyomozást, de a BBC tudósítása szerint, a bizonyítékok hiánya miatt nem volt esély az eljárás megindítására a férfiak ellen. Az essexi rendőrség egyik szóvivője azt mondta, kiterjesztett vizsgálatot végeztek, és mindenkit, aki még több információval rendelkezett, arra biztattak, hogy vegye fel a kapcsolatot a rendőrséggel.

Az utazás továbbra is nehézkes lehet az LMBTQ-közösség számára, de a légitársaságok szép lassan egyre elfogadóbbá válnak. 2019 végén például egy légitársaság megváltoztatta az olyasfajta hivatalos szövegeit, mint a „hölgyeim és uraim”, és útmutatót biztosítottak a személyzetüknek, hogyan használjanak barátságos és elfogadó köszöntéseket, amelyekkel elkerülhetik, hogy bárkit is megsértsenek a nemi identitása miatt.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin