Kultúra

A negyvenes években játszódó meleg dráma érkezik a BBC-re

Két részes meleg dráma érkezik a BBC-re, mivel a csatorna sokkal nagyobb LMBT-reprezentációt szeretne a képernyőjén. A minisorozatot Patrick Gale írja, aki később egy jelenben játszódó művel is jelentkezni fog.

Gale a GayStarNewsnak nyilatkozott a készülő, Man in an Orange Shirt (Férfi egy narancssárga ingben) című sorozatáról. „Ez a legizgalmasabb képernyős projekt, amit valaha csináltam: feltárni a drámát az 1940-es évek meleg férfiai között. Már ez egy olyan kiváltság, amelyet nem szalaszthattam el. Sokat nem szeretnék elárulni róla, de a rengeteg kísérletezgetés után elmondhatom, két, egyórás filmet alkottunk meg. Az egyik az 1940-50-es években játszódik, míg a másik a jelenben. Az egyik egy szerelemről szól, amely a társadalmi nyomás ellehetetlenített, míg a másik egy olyan szerelemről, amely majdnem kisiklott az 1940-es évek hozadékai miatt.”

Patrick-Gale-Meet-the-aut-009
Fotó: The Guardian

A szerző azt is elmondta, hogy akik ismerik az eddigi munkásságát, azok nem lepődnek meg azon, hogy a fókusz itt is az egyenlőségen lesz. Továbbá reméli, hogy a két film mind a meleg, mind a heteró nézőkben meg fog valamit változtatni.

Még 2014-ben hívta fel az írókat a BBC meleg drámákért felelős embere, Ben Stephenson, hogy halmozzák el őt realisztikus LMBT karakterekkel. „Elég meleg szereplőt látni mostanában a televízióban? Azt kell mondanom, ők vannak a legkevésbé megszemélyesítve” – mondta akkor. – „De ha kezembe kerül egy jó meleg dráma forgatókönyve, azt én műsorra tűzöm.”

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin