Kultúra

Nagytakarítás az angliai Netflix LMBT-filmgyűjteményében

Az angliai Netflix átnézte az LMBT-filmgyűjteményét, és arra jutott, hatnak mennie kell. A filmeknek nem témájuk miatt kell elhagyniuk a platformot, hanem az alacsony nézettség miatt. Helyükre új LMBT-témájú alkotások érkeznek.

netflix1_640x345_acf_cropped

Bevett gyakorlat a Netflixnél, hogy az adott ország igényei szerint rotálja a tartalmát, de akkor is kikerülnek a platformról filmek és sorozatok, ha azoknak lejár a szerződésük. Angliában most történt a gyűjtemény átnézése, és hat LMBT témájú filmről derült ki, hogy benne vannak a 15 legrosszabbul teljesítők között.

A kikerülő filmek mindegyike 18-as karikával rendelkezik, négyben pedig fülledt szexjelenetek is vannak. Ezeket a filmeket még április 30-ig meg lehet tekinteni. Természetesen a szolgáltató nem akarja, hogy hiányozzak ilyen témájú tartalmak a repertoárjából, így hamarosan elérhetővé válik a Ben Whishaw főszereplésével készült Lilting.

A következő filmek viszont nem lesznek láthatóak a Netflixen:

  • Eating Out: Drama Camp
  • Mixed Kebab
  • Angels of Sex
  • Our Paradise
  • Role/Play
  • @Suicide Room

A Netflix továbbra is úttörő marad viszont a saját gyártású, LMBT karaktereket szerepeltető, illetve LMBT témákat feldolgozó sorozatokban. Így továbbra is élvezni lehet az Orange is the New Black, House of Cards, Sense8, Grace and Frankie, valamint az Unbreakable Kimmy Schmidt részeit.

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint pedig a streaming szolgáltatók, mint a Netflix, a Hulu vagy az Amazon, több LMBT karaktert mutatnak be sorozataikban, több LMBT témával foglalkoznak, mint a „hagyományos” csatornák. Míg a televíziókban a 118 sorozat 881 szereplője közül csak 35 LMBT, addig a netes szolgáltatók 23 saját sorozatában 43 LMBT karakter szerepel.

Aki tudja, hogy a magyar Netflixen milyen LMBT témájú filmek, illetve sorozatok találhatók meg, kommentálja csak.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin