Kultúra

Mindenképp megtartják 2021-ben az Eurovíziót

A Go_A formáció indult volna idén Ukrajna színeiben

 

1975 óta első alkalommal győzött Hollandia versenyzője, a biszexuális Duncan Laurence a tavalyi Eurovíziós Dalfesztiválon, így idén Amszterdam adott volna otthont a döntőnek. A koronavírus-járvány azonban keresztülhúzta a számításokat, és történetében első alkalommal elmaradt az Eurovízió – a rajongók “csupán” egy mozifilmmel vigasztalódhattak.

Jövőre ilyen nem fordulhat elő. A szervezők 2021-ben mindenképp megtartják az Eurovíziót, és erre négy lehetséges forgatókönyvvel készülnek. Az első forgatókönyv szerint minden jól alakul, és az eddig megszokott formában zajlik majd a verseny. A második forgatókönyv azzal számol, hogy a helyszínre kevesebb nézőt engedhetnek be, megtartva közöttük a szükséges távolságot. A harmadik forgatókönyv az utazási korlátozások esetén lép életbe: a nézőszám is kevesebb lesz a távolságtartás miatt, és a lezárt országhatárok miatt egyes fellépők csupán a hazájukból bejelentkezve versenyeznek.

A negyedik forgatókönyv viszont egyfajta karantén-Eurovíziót vázol, azaz minden fellépő a saját hazájából jelentkezik be – idén ezt az opciót még azért vetették el a szervezők, mert a helyszíni döntő és az élő közönség miatt éppen az Eurovízió lényege tűnt volna el. Vész esetén jövőre akár már ezt is bevállalják.

 

 

 

Az Eurovízió orosz indulói a homofób csecsen elnökből csinálnak hülyét

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin