Hírek

Minden második indiai elutasítana egy LMBTQ személytől kapott szervet

12 indiai városban végzett közvélemény-kutatást a Mumbai székhelyű Edelweiss Tokio Life Insurance biztosítási cég a szervadományozásról – számol be a PinkNews.

 

A fénykép illusztráció

 

A téma azért is érdekes a 80 százalékban hindu vallású országban, mert a lakosság java hitéből fakadóan hisz a reinkarnációban, így komoly aggodalmaik vannak azzal kapcsolatban, hogy haláluk esetén valaki más kapja meg bármely szervüket – hiszen arra később, következő életükben még szükségük lehet. Minden ötödik ember tart attól, hogy felajánlás esetén a felajánlott szerv nélkül születne újjá, további 21% pedig elképzelhetőnek tartja, bár nem biztos benne.

De az 1565 válaszadónak ki kellett térnie arra is, mit szólnának egy olyan felajánlott szervhez, amely olyan embertől származik, aki az LMBTQ közösség tagja. 56 százalékuk nem akarna ilyen szervet, 54 százalék pedig nem ért egyet azzal, hogy LMBTQ személyek is felajánlhatják szerveiket.

Kérdés az is, hogy egyáltalán mennyire tenné ezt lehetővé az indiai egészségügyi rendszer, hiszen a Nemzeti Vérellátó Tanács iránymutatása alapján transzneműek, női szexmunkások és férfiakkal szexelő férfiak vért sem adhatnak.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin