Pride

Minden, amit a mai Budapest Pride Felvonulásról tudni kell

Vedd vissza a jövőd! – szól az idei, 26. Budapest Pride Felvonulás szlogenje, amelyre a szervezők több tízezer résztvevőt várnak. A Felvonulás útvonala: Madách Imre tér – Astoria – Kálvin tér – Fővám tér – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Tabán.

 

 

A gyülekező 14 órakor veszi kezdetét, a program a Madách téren egyórás zenei programmal és két rövid beszéddel indul, a végén – érkezés várhatóan valamikor 5 és 6 óra között – a Tabánban piknikhangulattal, civil faluval, további beszédekkel és egy kis diszkóval vár minket a Budapest Pride.

Fontos hangsúlyozni, hogy az útvonalon számtalan helyen, szinte az összes keresztutcában lesznek beléptetőcsapatok, ezeken a pontokon lehet menet közben be- és kicsatlakozni.

Mivel szikrázó napsütés és 30 fok lesz, így érdemes magunkkal hozni sok folyadékot, kalapot, kendőt, napszemüveget, akár egy kis harapnivalót is, valamint tanácsos fényvédőt használni. Mindenki öltözzön kényelmesen, vegyen fel komfortos cipőt. Aki szeretne, hozzon szivárványzászlót, transzparenst.

Érdemes visszaigazolni az eseményt Facebookon, hiszen ide a szervezők a nap folyamán minden fontos tudnivalót posztolnak majd.

A felvonulás idején jelentős közlekedési változásokra és korlátozásokra kell készülni 13:00 és 17:30 között a Deák Ferenc tér – Kiskörút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Tabán útvonalon. A BKK a lezárások miatt a belvárosban közlekedőknek a kötöttpályás közösségi közlekedést, elsősorban az M1-es, M2-es és M4-es metrók, valamit a megszokottnál sűrűbben közlekedő a 4-es és 6-os villamosok igénybevételét javasolja. További részletek a BKK honlapján olvashatók.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin