Hírek

Melegnek tűntek, börtönbüntetést kapott két tunéziai fiú

Múlt pénteken egy tunéziai bíróság nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt két fiatalembert homoszexualitás vádjával. A 20 éves Achrefet és Sabri nevű 21 éves barátját tavaly december 7-én tartóztatták le a fővárostól, Tunisztól délre fekvő Sousse városában.

SousseA két férfit letartóztató rendőr egyetlen indoka az volt, hogy „úgy viselkedtek, mint a melegek.” „Csináltatok valamit a barátoddal, nem igaz? Szégyent hoztok az országra.” Védőügyvédjük szerint a kapitányságon többször arcon ütötték és zaklatták őket, majd arra kényszerítették, hogy írják alá beismerő vallomásukat. A fogdában tartás ideje alatt pedig több megalázó eljárásnak is ki voltak téve, például ánuszvizsgálatot kellett elviselniük, amely során azt nézték, történt-e bármilyen behatás, így bizonyítandó, hogy melegek – feltételezve persze, hogy minden meleg egyben passzív is. Utóbbi procedúrát az ügyész rendelte el.

A tárgyalást eredetileg január hatodikára tűzték ki, majd elhalasztották március 3-ra és onnan március 10-re. Achref és Sabri addig előzetes letartóztatásban ültek. A nyolc hónapos börtönbüntetést pedig annak ellenére rendelte el a bíró, hogy az ánuszvizsgálat negatív volt.

Tunéziában a homoszexualitást a törvény akár három évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin