Hírek

Meleg rendőr volt a csütörtöki párizsi terrortámadás halálos áldozata

Mint arról a legtöbb olvasó már értesült, lövöldözés volt csütörtök este Párizs központjában, a Champs-Élysées-n. Egy rendőr és a támadója meghalt. Két másik rendőr megsebesült a lövöldözésben. A férfit, aki kalasnyikovval lövöldözött a belvárosában, még azon az éjszakán sikerült azonosítani. Karim Cheurfinak hívják, 39 éves többszörösen elítélt francia állampolgár. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szokatlan gyorsasággal jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, tudatták, hogy Cheurfi a szervezetük tagja. A támadás után azonnal lelőtték, a hullája mellett találtak egy cetlit, amelyben az Iszlám Államot dicsőíti.

Idáig kevés szó esett azonban a másik halálos áldozatról.

A rendőrt Xavier Jugelé-nek hívják és a 37 éves férfi a francia rendőrség LMBT-csoportjának, a Flag!-nek is aktív tagja volt. A lövöldözés során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok hiába küzdöttek, nem tudták megmenteni az életét. Nemcsak családja, de élettársa is gyászolja.

Xavier Jugelé, a halálos áldozat

A csütörtök esti gyilkosság helyszínén egyre többen róják le kegyeletüket, virággal, gyertyával emlékezve a vétlen áldozatra.

Gyűlnek a virágok a támadás helyszínén

Mindeközben Franciaországban vasárnap tartják az elnökválasztás első fordulóját. Hogy a fő esélyesek hogyan viszonyulnak az LMBT-közösséghez, arról ebben a cikkben olvashattok.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin