Hírek

Meleg randi-appba fektet a kínai állam

Ezen a területen a kínaiak későn indultak ugyan, de gőzerővel hódítanak a randi-appok piacán is. Az közismert, hogy vállalkozókedvért nem mennek a szomszédba, de hogy állami tulajdonú cégük a legnagyobb meleg randi-appba fektessen? Kíváncsian várjuk, itthon mikor lesz ilyen a keleti nyitás jegyében.

 

Jelen pillanatban a világ legnagyobb meleg randialkalmazása a kínai Blued, bár 27 millió felhasználójának többsége még inkább hazai. A cég indulása elég drámaira sikerült. Az alapító Geng Le nős rendőrtisztként titokban 12 éven át üzemeltetett egy melegeknek szóló honlapot. Amikor felettesei erre rájöttek, nem csak a munkáját, de a családját is elvesztette. A férfi ekkor kötelezte el magát a házassági egyenlőség kínai bevezetése mellett, de a jelek szerint élete főműve nem ez, hanem az általa létrehozott Blued app lesz. Az alkalmazást naponta 7 millióan használják aktívan, miközben a Grindr havi szinten tud összehozni 5 milliót. A Blued a környező ázsiai országokban nagyon népszerű, többek között Thaiföldön.

Miközben tavaly óta tilos a homoszexualitás megjelenítése a televízióban, addig a pragmatikus Kínában a randialkalmazásokra nem terjed ki a cenzorok hatalma. A pink money nagyságát tekintve a kínai a harmadik legnagyobb piac, így nem meglepő, ha a befektetők is kedvelik a céget. Stratégiai befektetőként most az egyik legnagyobb pekingi napilap, az állami tulajdonú, de kifejezetten liberális Beijing News szállt be, ami eddig összesen 9 millió dollárt invesztált a cégbe.

Kínai befektetők 8 millió dollárral már beszálltak a Hornet appba is, majd ezután nem sokkal a Hornet és a kínai Blued globális együttműködési szerződést is aláírt.

Akik pedig itthon a Grindr-t használják, talán nem is sejtik, hogy a cég 60 százalékát már 2016-ban megvették kínai befektetők.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin