Kultúra

Meleg karakter szerepel a harmadik Star Trekben

Jégember, Deadpool, Midnighter, Mister Terrific. A képregény- és a sci-fi-rajongók tábora között valószínűleg elég nagy az átfedés, és most a szuperhősök után egy űrben száguldozó, de szuperképességgekel ugyan nem rendelkező szereplő „előbújásának” is lehet örülni.  

epry8o

A Star Trek-filmsorozat következő darabja a hónap végén kerül a mozikba, és ezúttal már nem csak Spock és Kirk szerelmi afférjai bukkannak majd fel a filmkockákon. A Hikaru Sulu hdnagyot játszó John Cho ugyanis elárulta egy interjúban, hogy karakterének férfi partnere lesz a Mindenen túl alcímre hallgató epizódban.

A színész elmondta, hogy Simon Pegg forgatókönyvíró és Justin Lin rendező közösen döntöttek úgy, hogy Sulu karaktere meleg lesz. „Tetszett, hogy nem csinálunk belőle nagy ügyet, hanem inkább egy olyan jövőbeli irányt mutatunk, ami felé reményeink szerint az emberiség halad; egy olyan világot, ahol az ember szexualitása nem politikai téma” – nyilatkozta a színész az Australia Herald Sunnak.

Sulu

George Takei, aki még az eredeti tévésorozatban játszotta Sulut – és nem mellékesen maga is meleg, valamint lelkes LMBT aktivista -, üdvözölte a döntést. Korábban hangot adott annak is, hogy nagyon sajnálta, amiért a ’60-as évekbeli sorozatban nem volt semmilyen meleg szál, amikor a Star Trek úttörőnek számított a saját korában például a rasszizmus elítélése miatt. Elmondása szerint azonban megértette Gene Roddenberry indokait, aki szerint egy bizonyos pontig lehetett akkoriban elmenni; mivel a nézőket már az is kiakasztotta, hogy a fekete Uhura és a fehér Kirk megcsókolták egymást, tudták nagyon jól, hogy egy meleg szál végleg eláshatná a sorozatot.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin