Hírek

Megverték és megerőszakolták, most mégis visszatoloncolhatják hazájába a leszbikus menekültet

Deportálhatják az Egyesült Államokból azt a 20 éves ugandai leszbikus nőt, aki éppen azért menekült az észak-amerikai országba, mert hazájában életveszélynek és folyamatos szexuális zaklatásnak van kitéve.

A Rolling Stone beszámolója szerint a hölgyet, akinek csak keresztneve – Margaret – ismert, Ugandában előbújását követően nemcsak megerőszakolták, de rendszeresen meg is verték férfiismerősei. E környezetből kitörve veszélyes utazást követően, mindent és mindenkit hátrahagyva Mexikó irányából, Texas államnál érkezett az USA-ba. Bár személyes iratai nem voltak nála – azokat a csomagjával együtt ellopták tőle, amíg a mexikói-amerikai határon vesztegelt -, előző hónapban mégis sikerrel átjutott az Egyesült Államokba. Nemrég azonban lesújtó híreket kapott.

 

 

Az amerikai hatóságok ugyanis úgy határoztak, hogy noha hazájában törvény bünteti – sőt, hamarosan akár halál is várhat rájuk – a szexuális kisebbségeket és bár Margaretnek szexuális, valamint testi erőszakot kellett elviselnie szexuális orientációja miatt, mégsem jogosult menekültstátuszra. Félelme ugyanis „nem megalapozott”, valamint nem tudhatja ugyanezen dolgok megismétlődnének-e, ha hazatérne.

A fiatal hölgy számára sajnos nem kínálkozik túl sok lehetőség. Az egyetlen dolog, amit tehetett, hogy fellebbezést nyújtott be a döntés ellen. Leghamarabb jövő hét elején dönthetnek az ügyében.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin