Hírek

Halállal büntetnék Ugandában a homoszexualitást

Bár Ugandában jelenleg is börtönbüntetés jár homoszexualitásért, a kelet-afrikai ország kormánya ennél is tovább szeretne menni – és sajnos egyáltalán nem a jó irányban. Yoweri Museveni elnök véleménye szerint ugyanis meg kell állítani annak a felemelkedését, ami szerinte „nem természetes az ugandaiak számára.”

A törvényjavaslatot, amelyre egyszerűen csak úgy utalnak, hogy „Gyilkold a meleget” már öt éve is a törvényhozás előtt volt, akkor azonban technikai okok miatt mégsem került elfogadásra.

 

Uganda az Afrika-térképen

 

Yoweri Museweni, Uganda elnöke

 

A homoszexualitás Ugandában nem normális dolog, de a meleg férfiak nagyon komoly toborzást végeznek az iskolákban, meg úgy általában a fiatalok körében. Azt a hamis állítást terjesztik, hogy vannak emberek, akik így születnek” – fejtette ki elméletét Simon Lokodo etikáért és integritásért felelős miniszter.

A jelenlegi büntető törvénykönyvünk korlátozott. Csak a tevékenységet bünteti. Világossá akarjuk tenni, hogy bárkit, aki akárcsak a reklámozásában, vagy toborzásban részt vesz, megbüntetjük. Akik pedig a szégyenletes tevékenységben is részt vesznek, halálbüntetést kapnak.

Sajnos nem Uganda az egyetlen ország, amely az elmúlt időszakban a homoszexualitás halállal való büntetésére készül. Bruneiben márciusban zajlott hasonló folyamat, amely a nemzetközi közvélemény felháborodásával végződött:

 

https://humenonline.hu/ujabb-orszag-vezethet-be-halalbuntetest-a-homoszexualitassal-vadoltakra/

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin