Egészség

Megújult ingyenes szolgáltatással várja a Háttér Társaság a segítséget kérőket

A Háttér Társaság közel 30 éve biztosítja az LMBTQI témában lelkisegélyt keresők számára a telefonos vonalát. Most elindult a szolgáltatás új honlapja, ahol megújult formában érhető el a chat-szolgáltatás, továbbá megjelennek a szakemberek által lelki egészséggel kapcsolatos témákban írt cikkei.

A Háttér Társaság 1996 óta nyújt lelkisegély szolgálatot azoknak az embereknek, akik úgy érzik, hogy szükségük van arra, hogy megértő fülekre találjanak. Az önkéntes operátorok, akik a vonal túlsó végén várják a hívást a szolgálatba kerülést megelőzően egy éves képzésben vesznek részt.

A szolgáltatás 2008 óta nyilvánosságra hozza az anonimizált éves megkeresési statisztikát. A 2022-es évben majdnem 54 ezer percben segítették az őket megkeresőket 2299 alkalom során. A legtöbbször magányosság és beszélgetés miatt keresték a Szolgálatot, de szerepel a leggyakoribb témák között a párkapcsolat, a lelki betegségek, és az önelfogadás és a coming out is.

A szolgálat a rogersi személyközpontú megközelítést követi: nem nyújtunk terápiát, nem adunk tanácsot, nem mondjuk meg, hogy mi a helyes, mit kellene a hívónak tennie. Ehelyett empatikusan figyelve kísérjük a hívókat útjuk azon szakaszán, amit megosztanak velünk” – olvasható a szolgáltatás leírásában.

A Háttér Társaság lelkisegély szolgálatának elsődleges célcsoportja az LMBTQI emberek, illetve családjuk, barátaik, akik az LMBTQI emberek elfogadásában kérnek segítséget. De fontos kiemelni, hogy akkor sem utasítják el a hívókat, ha nem ilyen témában keresik őket.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Háttér Társaság (@hattertarsasag) által megosztott bejegyzés

 

A vonal földrajzi korlátok nélkül bárhonnan, akár külföldről vagy egy utcai telefonfülkéből is elérhető. Életkorral kapcsolatos megkötést sem alkalmaznak, hiszen akár már fiatalkorban is lehetnek valakinek kérdései LMBTQI témában, lehet magányos és vágyhat egy meghallgató fülre vagy akár kérdezhet egy érintett barátja, családtagja támogatásáról is; és lehetnek olyanok is, akik idősebb korban is keresik önmagukat. A szolgálat politikailag, vallásilag vagy világnézetileg nem elkötelezett, mindenkihez  elfogadással fordulnak, bármilyen csoporthoz tartozik is.

A szolgáltatás ingyenes, fizetni nem kell érte. Sőt, törekszenek rá, hogy a hívóknak a kapcsolatfelvétel se kerüljön semmibe, a telefonköltséget is átvállalják.

Az alábbi elérhetőségek igénybevétele teljesen ingyenes:
– 137-37
– Skype: “segelyvonal”
– Chat: https://lelkisegely.hatter.hu/
– Email: lelkisegely@hatter.hu

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin