Itthon

Megbüntettek egy diákot, mert tiltakozott a Néprajzi Múzeum cenzúrája ellen

 

Perlaki-Borsos Noel, az Egységes Diákfront (EDF) elnökségi tagja nyolcvanezer forint bírságot kapott a rendőröktől, amiért a Néprajzi Múzeumban társaival tiltakozott egy meleg párt ábrázoló fotó elkordonozása ellen – írja a Telex.

A Néprajzi Múzeum kordont állított felClaudia Andujar brazil fotóművész képeinek kiállításán, hogy 18 éven aluli látogatók ne tekinthessék meg azt a képet, amely a „gyermekvédelminek” csúfolt törvény alapján „homoszexualitást jelenít meg”.

A múzeumban az az abszurd helyzet állt elő, hogy az elkerített képet teremőr felügyeli, miközben az a kordonon kívülről is látható. Az Egységes Diákfront tiltakozó akciója során 18 éven felüli diákok a kép mellett tartottak fel  „A művészet mindenkié?” feliratú táblákat, 18 éven aluli társaik pedig a kordonon kívül „Az enyém nem” feliratúakat.

A rendőrség ezután a múzeum előtt igazoltatta a diákokat és szabálysértési eljárást indítottak Perlaki-Borsos Noel ellen azzal az indokkal, hogy amit a múzeumban csináltak, nem bejelentett demonstrációnak minősül.

Az EDF nem fogadja el a büntetést és bíróságra viszi az ügyet. Sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy a kormány igyekszik megfélemlíteni a diákokat. Jelenleg is mintegy 40 diák ellen folyik eljárás, többségüknél kordonbontás miatt, ami tavasszal zajlott a Karmelitánál.

Az EDF azt is bejelentette, hogy Budapesten és vidéki városokban 2000 plakátot fognak kiragasztani az elkordonozott fotóval.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Egységes Diákfront (@egysegesdiakfront) által megosztott bejegyzés


 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin