Hírek

Mától kitiltják a rasszista és a homofób szurkolókat a belga focimeccsekről

A belga első osztályú labdarúgó-bajnokság (Jupiler Pro-League) új szabályzat bevezetésére készül, amely értelmében a rasszista és a homofób szurkolókat kitiltják a Belgiumban zajló futballmérkőzésekről.

 

 

Azok a szurkolók, akik rasszista vagy homofób megjegyzéseket tesznek, valamint akik diszkrimináló dalokat énekelnek, azonnal el lesznek távolítva a lelátóról. A szabályzat szerint csakis akkor térhetnek vissza a stadionba, ha részt vettek egy érzékenyítő tanfolyamon – írja a Brussels Times.

A Jupiler Pro-League azt reméli, ezzel kizárhatja meccseiről az összes olyan dalt és megjegyzést, amelyek diszkriminatív és sértő jelentéssel bírnak. Ezt a döntésüket az elmúlt években történő szurkolói viselkedések inspirálták, amelyek nem folyhatnak tovább büntetlenül.

A szabályzatot a mai napon, november 13-án léptetik érvénybe, és külön útmutatókat adnak majd a professzionális szurkoló kluboknak, akiket a későbbiekben elszámoltathatnak a rajongók viselkedéséért. A Jupiler Pro-League abban is reménykedik, hogy ezek a viselkedésre kiterjedő útmutatások a későbbiekben elérnek majd az amatőr futball klubokhoz is.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin