Hírek

Már az elnök segítségéért könyörög az üzbég LMBTQ-közösség

Annyira elkeserítő az üzbegisztáni LMBTQ-közösség helyzete, hogy jobb megoldás híján kénytelenek Savkat Mirzijojev elnökhöz fordulni, akitől egy érzelmes hangvételű levélben a közösség számos tagja kérte, változtasson a közép-ázsiai ország törvényein.

 

Üzbegisztán a Közép-Ázsia térképen

 

Ma a konzervatív és homofób társadalom megteheti, hogy olyan videókat tölt fel a közösségi oldalakra, amelyeken az LMBT közösség tagjait zaklatják, ütik és megalázzák. Továbbá arról is számos hír érkezik az online médiában, hogy embereket zárnak börtönbe szexuális orientációjuk miatt” – olvasható a levélben.

Egy névtelenséget kérő helyi aktivista szerint valóságos hajtóvadászat kezd kialakulni az LMBTQ közösség tagjaival szemben. Sokakat pénzzel zsarolnak cserébe azért, hogy nem adják ki például az illető munkahelyén, hogy valójában a saját neméhez vonzódik.

Sajnos valószínűtlen, hogy Mirzijojev elnök bármit is hajlandó lesz tenni a helyzet javítása érdekében. Elődje úgy hivatkozott a homoszexualitásra, mint a nyugati kultúra által importált káros termékre.

 

Savkat Mirzijojev üzbég és Vlagyimir Putyin orosz elnök

 

Üzbegisztán ma a férfiak közötti szexuális kapcsolatot a törvény három évig terjedő börtönbüntetéssel szankcionálja.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin