Hírek

Manchester önkormányzata idősek otthonát nyit LMBT-nyugdíjasoknak

Manchester város önkormányzatának javaslata egyedülálló az Egyesült Királyságban és az egész világon sem sok párja akad. A helyi elöljárók a különleges otthonnal azokon az idős LMBT-személyeken kívánnak segíteni, akiknek az önellátás és lakásfenntartás mind fizikailag, mind anyagilag egyre nagyobb gondot okoz. Hangsúlyozzák, hogy az épülő otthon mindenki előtt nyitva áll majd, de a lakók legalább 51 százalékának valamely szexuális kisebbséghez kell majd tartoznia.

A bejelentés nem sokkal azután érkezett, hogy egy helyi alapítvány felmérése nyilvánosságra hozta, a városban élő meleg és leszbikus nyugdíjasok többsége magányosnak, elszigeteltnek érzi magát szexualitása miatt és fél az esetleges diszkriminációtól. Nem véletlenül a nyitni tervezett otthonban a nővérek és ápolók külön LMBT érzékenyítő oktatásban vesznek majd részt a munkába állást megelőzően.

London után Manchester él a második legtöbb LMBT-nyugdíjas Nagy-Britanniában. A helyi hatóságok adatai szerint több, mint 7000-en vallják magukat a közösség tagjának. Nem utolsó sorban maga a város főpolgármestere is nyíltan meleg férfi. Carl Austin-Behan 2001-ben nyerte meg a Mr. Gay UK versenyt. Az új főpolgármester tavaly úgy fogalmazott, itt az ideje, hogy a város egy nyíltan meleg vezetőt kapjon.

Láthatóan nem feledkezik meg az övéiről.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin