Hírek

Malajzia miniszterelnöke elutasítja az LMBTQ jogokat

Mahathir bin Mohamad, Malajzia miniszterelnöke „nyugati értékeknek” nevezte az LMBTQ jogokat október 25-én, a Chulalongkorn Egyetem diákjai előtt tartott beszédében Thaiföldön.

„Néha az ázsiaiak kérdés nélkül elfogadják a nyugati értékeket. Szabadon kellene döntéseket hoznunk, és a saját értékeinket nem az ő kívánságaik szerint kellene létrehozni” – idézte a PinkNews a 93 éves miniszterelnököt.

Míg Thaiföld liberalizálja az LMBT+ közösséggel kapcsolatos kérdéseket, és készen állnak arra, hogy elismerjék az azonos nemű párok kapcsolatát, addig az LMBTQ emberek komoly nehézségekkel küzdenek Malajziában, ahol a homoszexualitás továbbra is illegális.

 „Ebben a pillanatban, nem fogadjuk el az LMBT jogokat, de ha nyugaton ezt akarják tenni, az az ő dolguk, csak ne erőltessék ránk. […] A házasság intézményét, a család intézményét a nyugati országok figyelmen kívül hagyják. Miért kellene ezt követnünk? A mi értékrendszerünk is van olyan jó, mint az övék. […] Ha a nyugatiak úgy döntenek, hogy mostantól meztelenül fognak járkálni, nekünk is követni kellene a példájukat?”

Mahathir bin Mohamad ezután a szivárványcsaládokat vette célpontba, és róluk is megosztotta nem túl pozitív véleményét:

„Nyugaton ma már a férfiak férfiakhoz mehetnek hozzá, a nők nőkhöz, tehát a család nem egy anyából, apából és gyerekből áll, hanem két emberből, akik valakitől örökbe fogadtak egy gyereket.”

A maláj kormány úgy gondolja, hogy az LMBTQ jogokat azért nem fogadhatják el, mert a normák, a kultúra és a vallás ellen vannak. Szerintük az LMBTQ embereknek segítségre van szükségük, hogy visszatérjenek az „eredeti identitásukhoz”, és az, hogy engedélyezzék a transzneműséget, csakis káoszt okozna a társadalomban.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin