Hírek

Majdnem halálra vertek két meleg menekültet Németországban

A Queer Refugee Pride Facebook-oldal számolt be róla, hogy múlt héten két, Szerbiából menekült meleg férfit bántalmaztak fizikálisan társaik az egyik német menekülttáborban. A pár olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban már életükért küzdöttek az orvosok.

Kórházba érkezésükkor mindkét férfi úszott a vérben, egyikük sebészeti beavatkozásra is szorult

Az eset nyomán a már említett Facebook-oldal üzemeltetője videót is készített. Felteszi a kérdést, vajon meddig kell várni, amíg a fogadóország, tehát Németország elismeri, hogy a menekülttáborokban tartózkodó meleg menekültek helyzete veszélyes és halaszthatatlan intézkedésre szorul? Mint Javid Nabijev mondandójából kiderül, a szerb párt annak ellenére érte attrocitás, hogy kifejezetten rejtegették másságukat társaik elől.

Ami itt történt, az máshol napi szinten előfordul. Vajon ha ez a két férfi német állampolgár lenne, a rendőrség ugyanígy reagálna?” – teszi fel a kérdést Nabijev, aki azt is elmondta, hogy a két férfi adott be kérelmet a hatóságokhoz, amelyben kérvényezték, hogy átkerüljenek egy jóval toleránsabb táborba. Kérésüket azonban elutasították, mondván „jó okra” van szükség a költöztetéshez.

Az áldozatok neve és tartózkodási helye saját biztonságuk érdekében titkosított információ.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin