Hírek

LMBT hősök az egyik legnépszerűbb videojátékban

A Blizzard Entertainment bejelentette, hogy Overwatch first-person shooter (FPS) játékába a következő frissítéssel több LMBT karakter és történetszál is érkezik.

overwatch1280

 

A 2016 májusától elérhető, több eladási rekordot megdöntő Overwatch napjaink egyik legnépszerűbb játéka, amivel már több mint 20 millióan játszanak világszerte. A csapatalapú harcot kínáló, többjátékos FPS írója, Michael Chu nagyon fontosnak tartja a sokszínűséget, és ezt a játék során is meg kívánják jeleníteni az LMBT karakterekkel.

Az Overwatch készítői egyelőre nem árulják el, mely karakterek fognak előbújni. Curtis Free, a London Gaymers csoport tagja elmondta, miért is fontos ez a bejelentés.

„Az LMBT karakterek szerepeltetésével a Blizzard azt üzeni a játékos közösségnek, hogy ez a játék mindenkié. Egyre több játék történetvezetésébe bekerülnek LMBT karakterek, és sok szerepjátéknál már ki lehet választani, kibe legyen szerelmes a szereplő. Sokan azonban eltöltik úgy az egész gyerekkorukat, hogy nem is találkoznak meleg karakterekkel a videojátékokban, ezért nagyon fontos az Overwatch mostani frissítése is. Ha a cégek nem lépnek, ez a felnövő generáció pár év múlva természetesnek venné, és csak homofób, szexista, trágár nyelvezetet használó és rasszista játékokkal lehet játszani, mert ezekkel találkoztak és ezeket szokták meg.”

 

Overwatch Theatrical Teaser | „We Are Overwatch”

The future is now. Are you with us? To learn more and sign up for the beta, visit http://www.playoverwatch.com Making its debut in select theaters nationwide…

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin