Kultúra

Leszbikus románc szövődik Kate Winslet és Saoirse Ronan között

Erre a románcra a filmvásznon kerül majd sor, hiszen elkezdődött az Ammonite című film forgatása Francis Lee rendezésében, aki korábban olyan filmmel írta be magát a köztudatba, mint az Isten országa (God’s Own Country).

 

 

A forgatás egy angliai kisvárosban, Lyme Regis-ben történik Dorset megye nyugati partjánál, melynek a készítők egy kis 19. századi átalakítást is adtak, hogy hitelesebbé tehessék a környezetet, melyben a film főszereplője, Mary Anning, paleontológus élt és dolgozott – írja a Pink News. Az Oscar-és Golden Globe-díjas Kate Winslet alakítja Mary Anninget a korabeli filmben, míg a Két Királynő és a Lady Bird színésznője, Saoirse Ronan öltheti magára egy vagyonos londoni hölgy szerepét. Ronan karakterét férje küldi Lyme Regis-be, hogy találjon magának végre egy hobbit, ám a férfi nem is sejti, hogy ezek után felesége közelebbi kapcsolatba kerül egy paleontológussal.

 

 

Ami még meseszerűbbé teszi a helyzetet, hogy a huszonnégy éves Ronan gyerekkorában rajongott a Titanic című filmért, és álmaiban sem gondolta volna, hogy egyszer magával Kate Winslettel léphet a kamerák elé.

„Akkor még nyolc éves voltam, és ugyan ki gondolta volna, hogy egyszer majd megcsókolhatom Rose-t és beleszerethetek egy tengerparton?”

De hogy mivel is írta be magát Mary Anning a történelembe? A londoni Természettudományi Múzeum elmondása alapján Anning több fontos felfedezést is tett élete során. Rátalált például egy lény több mint öt méter hosszúságú csontvázára, melyet Ichthyosaurusznak hívnak, és a gerincesek törzsén belül a hüllők osztályába sorolhatjuk. Sajnálatos módon azonban mivel Anning nő volt és társadalmi státusza sem volt a legfényesebb, a viktoriánus korban nem igazán ismerték el.

Arról azonban nem tudtak bizonyítékkal szolgálni, hogy Mary Anning valóban leszbikus lett volna. A köztudott információk alapján Anning sosem házasodott meg és több közeli barátságot is ápolt nőkkel, ennél többet azonban nem tudtak kideríteni, ami szexuális orientációjáról vallana.

 

 

FRA EU post inject banner
Previous post

A Bibliaöv(ezet) szorításában - Garrard Conley: Eltörölt fiú

Next post

"A férfi, ha csak kicsit szebb az ördögnél, már elég szép"