Kultúra

Leszbikus románc szövődik Kate Winslet és Saoirse Ronan között

Erre a románcra a filmvásznon kerül majd sor, hiszen elkezdődött az Ammonite című film forgatása Francis Lee rendezésében, aki korábban olyan filmmel írta be magát a köztudatba, mint az Isten országa (God’s Own Country).

 

 

A forgatás egy angliai kisvárosban, Lyme Regis-ben történik Dorset megye nyugati partjánál, melynek a készítők egy kis 19. századi átalakítást is adtak, hogy hitelesebbé tehessék a környezetet, melyben a film főszereplője, Mary Anning, paleontológus élt és dolgozott – írja a Pink News. Az Oscar-és Golden Globe-díjas Kate Winslet alakítja Mary Anninget a korabeli filmben, míg a Két Királynő és a Lady Bird színésznője, Saoirse Ronan öltheti magára egy vagyonos londoni hölgy szerepét. Ronan karakterét férje küldi Lyme Regis-be, hogy találjon magának végre egy hobbit, ám a férfi nem is sejti, hogy ezek után felesége közelebbi kapcsolatba kerül egy paleontológussal.

 

 

Ami még meseszerűbbé teszi a helyzetet, hogy a huszonnégy éves Ronan gyerekkorában rajongott a Titanic című filmért, és álmaiban sem gondolta volna, hogy egyszer magával Kate Winslettel léphet a kamerák elé.

„Akkor még nyolc éves voltam, és ugyan ki gondolta volna, hogy egyszer majd megcsókolhatom Rose-t és beleszerethetek egy tengerparton?”

De hogy mivel is írta be magát Mary Anning a történelembe? A londoni Természettudományi Múzeum elmondása alapján Anning több fontos felfedezést is tett élete során. Rátalált például egy lény több mint öt méter hosszúságú csontvázára, melyet Ichthyosaurusznak hívnak, és a gerincesek törzsén belül a hüllők osztályába sorolhatjuk. Sajnálatos módon azonban mivel Anning nő volt és társadalmi státusza sem volt a legfényesebb, a viktoriánus korban nem igazán ismerték el.

Arról azonban nem tudtak bizonyítékkal szolgálni, hogy Mary Anning valóban leszbikus lett volna. A köztudott információk alapján Anning sosem házasodott meg és több közeli barátságot is ápolt nőkkel, ennél többet azonban nem tudtak kideríteni, ami szexuális orientációjáról vallana.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin