Hírek

Leszbikus párra támadt két férfi Amszterdamban

Amszterdamban két férfi támadt rá egy leszbikus párra a pride felvonulás után, miután a két nő visszautasította ajánlatukat, hogy csatlakozzanak hozzájuk.

A huszonkilenc éves Katya Sazanova és barátnője, a huszonhat éves Ana Camboim éppen hajnali öt órakor tartottak hazafelé kézenfogva, amikor belefutottak a két heteroszexuális férfiba – számol be róla az LGBTQ Nation.

Sazanova elárulta, hogy bár többször is kaptak már pillantásokat az utcán, amikor kedvesével megfogták egymás kezét, de eddig soha senki nem támadt rájuk. A két férfi azonban robogóikkal közelítették meg őket, miközben egyikük azt kiáltotta: Annyira dögösek vagytok! Csatlakozhatunk?

Camboim erre válaszul megkérte őket, hogy távozzanak, de a két férfi ahelyett, hogy továbbhajtott volna, leszállt a robogójáról és rátámadt a párra. Mind a ketten sérülésekkel az arcukon tértek haza – Camboimot felpofozták, aminek következtében elesett és az ajka is felrepedt, míg Sazanovát is arcán érte a támadás.

 

 

„Sötét volt, és fekete robogóval jöttek, de nem emlékszünk a rendszámra. Akkor egyáltalán nem gondoltunk rá, hogy ez jól jöhet a későbbiekben” – nyilatkozta a történtek után Sazanova.

A rendőrség tervezi átvizsgálni a környékbeli térfigyelő kamerák felvételeit, melyek segítségével az elkövetők nyomára bukkanhatnak.

A pár egyik tagja sem holland származású, így méginkább szíven ütötte őket a támadás, melyre saját hazájukban igen, míg Amszterdamban egyáltalán nem számítottak.

„A barátnőm Brazíliából származik, én pedig Kazahsztánból. A saját országainkban nem lepődtünk volna meg ennyire egy ilyen támadáson, de Amszterdamban egyáltalán nem számítottunk rá. És mindez a pride hetén történt. Az emberek sokszor felteszik a kérdést: miért ünneplitek a pride-ot? Miért olyan fontos, hogy beszéljenek róla? Hát ezért. Az, ami velünk történt, bármely más párral is megtörténhet. A mai napig van rá példa itt, Amszterdamban is.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin