Nagyvilág

Lemondott a koreai államtitkár, aki a dohányosokhoz hasonlította a melegeket

Szerinte a homoszexualitás ugyanúgy gyógyítható lenne, ahogy a dohányosoknak is segítenek leszokni.

 

Még csak május 10-én lépett hivatalba az új dél-koreai elnök, Jun Szogjol, hivatalának egyik vezetőjének máris távoznia kellett. A vallási és társadalmi sokszínűségért felelős Kim Szonghi azután jelentette be lemondását, hogy előkerültek a 2019-es Facebook posztjai.

Ezekben kijelenti, hogy a homoszexualitást egyfajta mentális betegségnek tartja. Amikor a helyi média most megtalálta a bejegyzéseket, a politikus bocsánatot kért, de ha lehet, csak még inkább rontott a helyzetén. Ahogy arról a The Korea Herald beszámol, szerdai posztjában Kim kitartott amellett, hogy szerinte a homoszexualitás orvosilag gyógyítható lenne, mint ahogy „a dohányosok is kapnak leszoktató terápiákat.” Hozzátette, bár személy szerint elítéli a homoszexualitást, tiszteletben tartja a szexuális sokszínűséget.

„És bár vannak olyanok, akiknek veleszületett homoszexuális hajlamaik vannak, én úgy gondolom, hogy sok esetben az emberek tévesen azt gondolják, hogy ez alapvető ösztön, még azokban az esetekben is, amikor ezt szokásként sajátítják el”.

Azért is bocsánatot kért, amiért prostituáltaknak nevezte azokat a koreai nőket, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a második világháború idején. A különböző posztjai miatt a Facebook 2019-ben egy időre ki is tiltotta a felületéről gyűlöletbeszéd miatt. A politikus most azzal védekezett, hogy az évekkel ezelőtti posztokat egy személyes jellegű vita során írta, és méltatlannak tartja, hogy a média ezeket bemutatja. Az évekkel ezelőtti posztok és az arra adott friss reakciója után egyre nőtt a felháborodás, és már nemcsak a közvélemény és az ellenzék, de a kormánypárt soraiban is az eltávolítását követelték.

Ezek után a politikus tegnap bejelentette a lemondását, írja az MBC. Egy újabb Facebook-posztban pedig Kim Szonghi kijelenti, hogy önként távozik, hogy személyével ne terhelje az elnöki hivatal munkáját.

 

 

Igazságot szolgáltatott a bíróság két meleg katonának Dél-Koreában

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin