Itthon

Lakatos Márk: Vállalják fel magukat a fideszes „Titkos Ilonkák”

A Nemzetközi Előbújás Napja alkalmából Lakatos Márk is bejegyzést tett közzé Instagram-oldalán. A 135 ezer követővel rendelkező Márk a kormánypárti politikusoknak üzent.

Ma van a #comingout avagy az #előbújás napja. Na szóval, én most a sötétben bújkáló, sunyin álszenteskedő, másokat megnyomorító FIDESZ-KDNP politikus Titkos Ilonkákhoz fordulok: ne a saját nyomorult, hazug életeteket verjétek le ostoba és gonosz törvényekkel a hozzátok hasonló melegeken. Inkább vegyetek nagylevegőt és vállaljátok fel magatokat. Meglátjátok: ez hozza majd a legnagyobb megnyugvást, békét de még sikert is a jövőben. De ha ennyire nem vagytok tökösek, akkor legalább mások #comingout – ját ne nehezítsétek a baromságaitokkal. Köszi-puszi

– olvasható a posztban.

 

 

Lakatos Márkkal a bejegyzés apropóján a 168 óra készített interjút. A coming outról véleménye szerint azért fontos beszélni, mert „minél több embernek könnyítjük meg, hogy eljusson addig a pontig, amíg ezt nyilvánossá, publikussá, megoszthatóvá tudja tenni, annál több embernek segíthetünk. Minden olyan rendelkezés, törvény, közhangulat, uszítás, bármi más, ami abba az irányba hat, hogy embereknek minél több problémája, szorongása legyen ebből a történetből, az szerintem kifejezetten emberi gonoszság. Ezt azzal leplezni, hogy ez valakinek, ad absurdum a gyerekeknek az érdekében történik, az ráadásul cinizmus is.

… ők azok, akik kormánykoalícióként a melegellenes törvényt hozták, és emellett kettős életet élnek – emiatt valószínűleg sok lelki sérülésük és problémájuk lehet. Szerintem borzasztó dolog úgy kettős életet élni és hazudni, hogy közben pont azoknak ártasz, akik ugyanolyanok mint te, ráadásul mindezt félelemből és politikai érdekből. Őket szólítom meg, hogy egy picit gondolják végig az életüket, hogy nem találnak-e valami olyan feloldást a problémájukra, ami nyugalomba hozza őket. De ha erre nem képesek, akkor legalább mások számára ne nehezítsék meg a saját identitásuk felvállalását” – utalt azokra a politikusokra, akik a Fidesz-KDNP kormánykoalíció valamelyik pártjában politizálnák és titkolják melegségüket.

Név szerint azonban senkit nem szeretett volna megnevezni, sem az Instagram-bejegyzésben, sem az interjúban, az úgynevezett outoltatásnak (tehát amikor másról a beleegyezése nélkül osztunk meg másokkal olyan személyes információt, amelyet ő egyébként nem szeretne megosztani, például szexuális orientáció, nemi identitás) ugyanis nem híve. „… én lennék a legutolsó, aki bárkiről az akarata ellenére nyilvánosságra hozza, hogy meleg-e vagy nem. Ez ugyanis az embernek a legbelsőbb magánügye. Ahogy azt gondolom, hogy senki ne pofázzon bele a másik szexuális életébe, ugyanígy azt is gondolom, hogy abba se szólhat bele senki kívülről, hogy az ember a szexualitásával kiáll-e a nyilvánosság elé. Mivel magánügy a szexualitás, az is magánügy, hogy valaki beszél-e róla vagy sem.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin