HírekPride

Kövekkel támadtak a pride felvonulásra Lengyelországban

A Kampania Przeciw Homofobii (Kampány a Homofóbia Ellen) nevű lengyel LMBTQ szervezet nagy fába vágta a fejszéjét az elmúlt időszakban. Céljük, hogy évről-évre Lengyelország minél több városában kerüljenek megrendezésre pride programok és felvonulás.

Ennek keretében a közel 300 ezer fős, a belarusz határtól nem messze fekvő Białystokban is megrendezték a város történetének első pride felvonulását, amely sajnos nem volt mentes attrocitásoktól. A békésen vonuló tömegre nacionalista ellentüntetők támadtak, akik többek között azt skandálták, hogy „Perverzmentes Białystok” és „Isten, becsület, haza„, miközben köveket, üres üvegeket és petárdákat hajigáltak.

A pride résztvevői
Rendőrök és ellentüntetők összecsapása

A rendőrség csak könnygáz bevetésével tudta visszaszorítani az ellentüntetőket, akik közül 25-öt elő is állítottak. Az erőszakot Elżbieta Witek belügyminiszter is elítélte, Twitter-bejegyzésében így fogalmazva: „A rendőrség mindenki biztonságát garantálja, tekintet nélkül hitre és értékrendszerre. Bárki, aki törvényt szeg, tudnia kell, hogy felelősséggel tartozik.

Az eseményekről videófelvétel is készült, amely Twitteren tekinthető meg.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin