HírekItthon

Kocsis Máté elismerte, hogy egy óvodáson se végeztek nemátalakító műtétet

Orbán Viktor Miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában már hosszan ecsetelte az LMBTQ-ellenes népszavazás fontosságát. A riporter kérdésére, miszerint az ellenzék szerint nem is végeztek nemátalakító műtétet még óvodásokon, csak annyit reagált; „hát mert… tiltja a törvény.”

A Vasárnapi Újság című rádióműsor Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét kérdezte a témában, aki már egyértelmű választ adott a műsorvezető kérdésére;

Magyarországon ugyan még nem volt például olyan, hogy óvodásokat nemátalakító műtétnek akartak volna alávetni a szülők beleegyezése nélkül.

Kocsis Máté ezzel egyértelműen kijelentette, hogy a kormánypártok általi kommunikációnak, miszerint meg kell védeni a magyar óvodás gyermekeket a beleegyezésük nélküli nemátalakító műtétektől, semmilyen kézzel fogható jele nincs hazánkban.

Azt viszont kiemelte, hogy Belgiumban például már 14 éves kortól nincs szükség szülői beleegyezésre a nemátalakító műtétek végrehajtásához és ennyivel nem is tudott elmenni a téma mellett, mert a „gyermekvédelmi népszavazás” fontosságára természetesen felhívta a rádióhallgatók figyelmét.

A népszavazás a legerősebb eszköz a gyermekvédelmi intézkedésekkel kapcsolatos nyomásgyakorlási kísérletek ellen

Kocsis ugyanakkor újra felelősségre vonta az Európai Uniót is, aki szerinte egyszerűen nem foglalkoznak kellően a gyermekvédelemmel és engedélyezik a nemváltoztatás propagálását és a gyermekek életkorának nem megfelelő tartalmak közzétételét. A frakcióvezető továbbra is állítja, hogy az USA és a nyugat-európai országokkal ellentétben itthon nincs helye az óvodákban és iskolákban az érzékenyítő tréningek, mert arról kizárólag a szülő dönthet, hogy szeretné-e, hogy gyermeke tudomást szerezzen az LMBTQ-emberek létezéséről.

A szülőnek kizárólagos joga van a gyermek nevelését illetően, vagyis csak a szülő dönthet arról, hogy szeretné-e gyermekével megismertetni ezeket

Kocsis Máté interjújával ez már a második alkalom egy héten belül, hogy az állami fenntartású Kossuth Rádióban propagáljanak a tavaszi „gyermekvédelmi népszavazás” mellett, amelynek kérdéseit kedden, gyorsított eljárásban szavazta meg a parlament.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin