Itthon

Orbán Viktor: A gyermekeink nevelésében is győzni fogunk

Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor egyebek mellett a gyermekvédelminek csúfolt, valójában gyűlöletkeltő, homo- és transzfób népszavazásról is beszélt.

Elmondása szerint van egy lökdösődés, kesze-kuszaság, hogy melyik nemzetközi szervezet mit mond a referendumról – számol be a Telex. A miniszterelnök nem szeretné, hogy a Velencei Bizottság, az Európai Bizottság vagy akárki beleszóljon abba, hogy mi magyarok miként neveljük a gyermekeinket. Orbán fontosnak tartja, hogy a gyermekei magyarok legyenek, vigyék tovább a kultúránkat, és „azt akarjuk, hogy a jövőben is magyarok éljenek Magyarországon. (…) Jogunk van ahhoz, hogy így gondolkodjunk, (…) jogunk van ahhoz, hogy megvédjük az álláspontunkat” – fejtette ki.

Véleménye szerint van Nyugat-Európában egy hullám, amely nem tartja tiszteletben, hogy a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülő joga. Nem szeretné, hogy aktivisták népszerűsítsenek mindenféle eszméket, ideákat, életmódokat az iskolákban. „Ki kell állnunk a saját gyermekeink védelmében”, ezért is írnak ki népszavazást a kérdésben. A népszavazási kérdéseket csütörtökön Halász János, a Fidesz-frakció vezetője is megvédte.

Óriási nyomás alatt vagyunk a miniszterelnök szerint, a kormány úgy tudja megvédeni a magyarok érdekeit, ha népszavazáson megerősítik ezt az álláspontot.

 

Nem hallgatunk – Négy emberi jogi aktivista a homofób törvény jövőjéről

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin