Színes

Kit Connor: Még nem álltam készen beszélni a biszexualitásomról

Interjúban mesélt coming out élményéről a Heartstopper biszexuális sztárja, Kit Connor. A fiatal színész még októberben volt kénytelen megosztani a világgal szexuális orientációját.

Bi vagyok. Gratulálok, amiért rákényszerítettél egy 18 éves fiút, hogy kitálaljon. Szerintem néhányan nem értették meg a műsor lényegét. Sziasztok.” – írta akkor a Twitter-oldalán. Azóta, hogy coming outolt, Connor nyitott könyv maradt a nyilvánosság előtt a szexualitásával való navigálással kapcsolatban.

Amikor a brit Vogue 2023-as augusztusi számához a 19 éves fiatalember nyilatkozott, további betekintést engedett ebbe az útba, és elárulta, hogy a nyilvános comint out óta sokat erősödött.

Azt hiszem, a kényszerített nem a megfelelő szó, amit használnék, de mindenképp másképp csináltam volna” – magyarázta. „Abban sem vagyok biztos, hogy valaha megtettem volna. De végső soron nem bántam meg. Sok szempontból megerősített.

A Rocketman című filmben is szereplő Connor azt is elmondta, hogy a biszexualitással kapcsolatos tévhitek miatt hezitált a coming outtal kapcsolatban. „Ez az a helyzet, ahol túl heteró vagy ahhoz, hogy meleg legyél, és túl meleg vagy ahhoz, hogy heteró legyél. Szóval ez olyan, hogy ‘Hová üljek le?’” – magyarázta.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

British Vogue (@britishvogue) által megosztott bejegyzés

 

De mostmár sokkal biztosabbnak érzem magam. Csak úgy éreztem, hogy ez még nem olyan dolog, amiről kész vagyok beszélni. Nem voltam dühös. Csak kissé csalódott voltam a reakciók miatt.

Connor megosztotta elméletét arról is, hogy a rajongók és az iparág egyes szereplői miért gondolhatták úgy, hogy rendben van, ha nyomást gyakorolnak rá a szexualitása miatt, és kijelentette: „Az az érzésem, hogy mivel már egy ideje az iparágban dolgozok, hogy szinte egyetértés volt arról, hogy ez olyasmi, hogy ‘Ó, hát, ő kibírja.‘”

Connor interjúja néhány héttel a Heartstopper második évadának megjelenése előtt készült, amelynek premierje augusztus 3-án lesz a Netflixen.

Mutasd meg a világnak, miből áll a szeretet” – szól a néhány nappal ezelőtt megjelent első teaser üzenete. Nick (Kit Connor) és Charlie (Joe Locke) a Párizsba, a világ legromantikusabb helyére utaznak barátaikkal, Elle-lel (Yasmin Finney), Taóval (William Gao), Tarával (Corinna Brown), Darcyval (Kizzy Edgell) és Isaac-kel (Tobie Donovan).

Nick és Charlie az új kapcsolatukban igazodnak el, Tara és Darcy váratlan kihívásokkal néznek szembe, Tao és Elle pedig azon töprengenek, hogy vajon lehetnek-e valaha is többek, mint barátok. A vizsgák a láthatáron, egy párizsi iskolai kirándulás és egy bál megtervezése mellett a bandának sok mindennel kell zsonglőrködnie, miközben az élet, a szerelem és a barátság következő állomásain utaznak keresztül” – olvasható az évad összefoglalójában.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin