Hírek

Késsel támadt meleg fiára egy édesapa

Egy tizennyolc éves fiút szúrt meg édesapja Chilében, miután hosszas vitát folytatott feleségével a fiú szexuális orientációjáról.

Az eset Quilpué-ben történt, ahol egy házaspár heves vitába keveredett, melynek később saját gyermekük látta kárát. A férj elmondta, mennyire szégyelli, amiért a fia meleg – ezt persze obszcénabb szavakkal és vehemensebben fogalmazta meg, majd amikor felesége arra kérte, távozzon, egyszerűen elvette a nő kulcsait – számol be a Pink News.

A tizennyolc éves fiú éppen az iskolából ért haza, amikor belecsöppent szülei veszekedésébe, és megkérte édesapját, hogy adja át neki a kulcsokat és távozzon. A Mozgalom a Homoszexuális Beilleszkedésért és Felszabadulásért elnöke, Gonzalo Velásquez elmondása szerint az apa reakciója drámai volt. Harcra hívta fiát a házuk elé egy késsel a kezében, majd a parkolóban szúrt sebet ejtett rajta.

 

Chile a Dél-Amerika térképen

 

Velásquez nyilatkozatában hozzátette: tudomásuk szerint eddig ez volt a legkomolyabb családon belüli homofób incidens. A mozgalom az elkövetkezendőkben mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az anya és tizennyolc éves fia biztonságban legyenek.

Chilében sajnos a közelmúltban több hasonló eset is történt. Egy ötvennégy éves férfit saját testvére és unokaöccse bántalmazott szexuális orientációja miatt, és egy üveggel támadtak rá. Hasonlóképpen az ötvenegy éves José David Muñoz Vargas is súlyos sérüléseket szenvedett, miután arra kényszerítették, hogy üljön egy kád forró vízbe.

A brutális támadások ellenére 2012-ben Chilében jóváhagytak egy diszkrimináció ellenes törvényt, mely megtiltja a faji, etnikai, vallási, nemi és szexuális irányultsági alapon történő diszkriminációt. A törvényt annak következtében fogadták el, hogy egy meleg férfit, Daniel Zamudio-t meggyilkoltak az országban.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin