Színes

Hírességek coming outjai idén

A nyár közepén járva érdemes visszanézni, hogy az év első felében hány híresség döntött úgy, hogy a nyilvánosság előtt is vállalja az identitását. A Velveten megosztott lista jó eséllyel bővülni fog még idén, nézzük addig is az ismertebb neveket!

Bella Ramsey

A nagy sikerű sorozatokból (The Last of Us, Trónok harca) ismert 19 éves színésznő, Bella Ramsey a The New York Times-nak adott interjúban közölte, mindig is nem-binárisnak tartotta magát. „Leginkább csak egy ember vagyok. Nem igazán szeretem, ha a nemi identitást tekintve behatárolják, hogy pontosan milyen.”

A brit Vogue-nak pedig a szexuális orientációjáról is beszélt Ramsey. „Sosem tudhatod teljesen, hogy ki vagy valójában, mert folyamatosan változol és fejlődsz. Biztos vagyok benne, hogy az emberek észrevették, hogy nem vagyok 100 százalékosan heteroszexuális. Én úgy fogalmaznék, hogy esetemben ez elég hullámzó.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bella Ramsey 🐏 (@bellaramsey) által megosztott bejegyzés

 

Noah Schnapp

Melegként coming outolt Noah Schnapp, akit elsősorban a Stranger Things című sorozat Will Byers-eként ismerhetünk. A fiatalember január ötödikén osztotta meg a coming outra utaló TikTok videóját az alábbi szöveggel: “Amikor végre elmondtam a barátaimnak és a családomnak, hogy meleg vagyok, miután 18 évig rejtőzködtem, csak annyit mondtak, hogy tudjuk.”

Sorozatbéli karaktere is küzdött azzal, hogy coming outoljon, és úgy fest, az őt alakító színész a magánéletében is hasonló utat járt be. “Ebben az évadban már elég egyértelmű, hogy Will érzelmeket táplál Mike iránt. Ezt szándékosan visszafogták az elmúlt évadok idején, de már az első évadban is utaltak erre, majd lassan, lassan növelték ezt a történetszálat” – nyilatkozta tavaly a negyedik évad kapcsán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Noah Schnapp (@noahschnapp) által megosztott bejegyzés

 

Jakub Jankto

A cseh válogatott és a Getafe középpályása, Jakub Jankto a Twitteren osztotta meg, hogy a saját neméhez vonzódik. A 27 éves fiatalember az egyik legmagasabban jegyzett, jelenleg is aktív férfi labdarúgó, aki nyilvánosan is előbújt. “Van egy munkám, amit évek óta a lehető legjobban, komolyan, profin és szenvedélyesen végzek. Mint mindenki más, én is szeretném az életemet szabadon, félelem nélkül, előítéletek nélkül, erőszak nélkül, de szeretetben élni. Meleg vagyok, és nem akarok tovább rejtőzködni.“

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jakub Jankto (@jakubjanktojr) által megosztott bejegyzés

 

Alison Brie

A 2009-ben indult és összesen hat évadot megélt sorozat, a Balfékek színésznője, Alison Brie egy februári forgatás közben beszélt a szexuális orientációjáról. A 40 éves színésznő épp a férjével adott közös interjút, amikor a férfi felolvasott egy kommentet. Ebben egy rajongója azt írta, hogy ő jó okkal biszexuális, mert így be tudna szállni egy édeshármasba Dave Franco és Alison Brie mellé. Erre a színésznő megjegyezte: “Én is pontosan ezért vagyok biszexuális.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alison Brie (@alisonbrie) által megosztott bejegyzés

 

Alexander Lincoln

Alexander Lincoln az 1972-ben indult, és még ma is futó brit sorozat, az Emmerdale több évadában szerepelt, de a brit színész a Szerelem az utánpótlásból című 2022-es filmben is játszott. Lincoln az Instagramon bújt elő, amikor egy kommentelőnek válaszolva úgy fogalmazott, hogy ő „nem heteroszexuális”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dan Collins (@dancollinsphoto) által megosztott bejegyzés

 

Mo’Nique

Az Oscar-díjas színésznő és stand-up előadó családjában már volt queer rokon a nagybátyja személyében. Ezt nehezen tudta feldolgozni az erősen vallásos, konzervatív család, így Mo’Nique évekig elfojtotta a saját orientációját. Csak férfiakkal randizott, még végül az édesapjának árulta el, hogy ő valójában a nőkhöz vonzódik. “Rám nézett, gyönyörűen, türelmesen és szeretetteljesen, majd azt mondta, hogy ő is” – idézte fel nevetve az emléket a stand-upos.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mo’nique (@therealmoworldwide) által megosztott bejegyzés

 

Diplo

A világhírű amerikai DJ még márciusban beszélt a szexualitásáról Emily Ratajkowski podcastjében. Diplo elárulta, hogy bár nem érez különösebb késztetést, hogy együtt legyen egy férfival, mégis megtörtént már. Amikor Ratajkowski arról kérdezte, hogy a szexualitás spektrumán pontosan hol helyezné el magát, így felelt: „Azt hiszem, a legjobb válasz az, hogy nem vagyok nem meleg. Van néhány srác… akikkel randizni tudnék, amolyan életre szóló partnerként.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

diplo (@diplo) által megosztott bejegyzés

 

Lil Nas X

A nyíltan meleg, Grammy-díjas rapper egy januári Twitter-bejegyzésben felvetette annak a lehetőségét, hogy valójában akár biszexuális is lehet. „Komolyan mondom, dühösek lennétek rám, ha azt mondanám, úgy gondolom, hogy egy kicsit biszexuális vagyok?” – tette fel a kérdést a sztár, majd viccesen hozzátette: „Ez volt az utolsó alkalom, hogy előbújtam, ígérem.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

★ (@lilnasx) által megosztott bejegyzés

 

Jeff Molina

A küzdősport bajnok Jeff Molina márciusban állt a nyilvánosság elé azzal, hogy biszexuális. Ezt azonban nem önszántából tette: azután kényszerült rá, hogy kiszivárgott róla egy másik férfival készült intim felvétel.
“Nem így akartam tudatni a világgal, de a lehetőséget, hogy akkor tegyem meg, amikor készen állok rá, elvették tőlem. Próbáltam privát módon kezelni a magánéletemet. … Ebben a sportban, ahol a drukkerek túlnyomó többsége homofób szemétláda, nem láttam magam a karrierem ezen szakaszában meglépni ezt. Azt szerettem volna, ha a képességeim miatt ismernek és azért, aminek az elmúlt 11 évemet szenteltem, nem pedig egy bi sportolóként.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jeff Molina 🇺🇸🇨🇴 (@jmolina_125) által megosztott bejegyzés

 

Nicola Porcella

A korábbi profi labdarúgó játékos, a később színésznek álló perui Nicola Porcella egy mexikói valóságshow-ban coming outolt júliusban. A helyi Big Brother műsorban egy transznemű influencer és egy biszexuális énekes adott neki bátorságot, és a kezüket fogva közölte: “Sziasztok, Nicola vagyok, és elfogadom azt, hogy pánszexuális vagyok.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nicola Porcella (@nicolaporcella12) által megosztott bejegyzés

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin