Egészség

Játssz velünk! – Április hetedikén ismét Atlasz Sportnap

Szerencsések vagyunk. Egy dolog miatt legalábbis mindenképp. Közösségünk életét egyre több olyan program gazdagítja, amely népszerűségének köszönhetően újra és újra megrendezésre kerül, hagyományt teremt. A teljesség igénye nélkül ide tartozik a februári LMBT Történeti Hónap, nyáron a Budapest Pride és záróakkordja, a felvonulás, vagy hogy kicsit haza is beszéljek, az őszi Humen Film Festival. És e gyarapodó család tagja immár az Atlasz Sportnap is.  

Az Atlasz Sportnap az Atlasz Sportegyesület lelkes tagjainak közös szerelemgyermeke, amely idén április 7-én reggel 10 órától este hét óráig látogatható a Budapesti Műszaki Egyetem sportközpontjában, a XI. kerület Bertalan Lajos utca 4-6. szám alatt. Mivel az egyesület idén ünnepli 14. születésnapját, így 14 sportágban izzadhatunk: fallabda, tollaslabda, floorball, asztalitenisz, azonos nemű tánc, falmászás, zumba, fitness, TRX, spinning, csajfoci, jóga, karate és ricochet. (Ha engem bárki megkérdez, miért megyek Atlasz Sportnapra – túl azon, hogy három és fél éve egyébként is náluk tollaslabdázom szerda esténként –, azt felelem, azért, mert ki akarom kideríteni, mi a jó ég az a ricochet.) 

Ami a sportnapot különösen szerethetővé teszi, hogy az Atlasz részéről ilyenkor nemcsak a szervezők, de az egyszerű tagok is ott vannak és bizony odateszik magukat. Buzdítanak, segítenek, magyarázzák a szabályokat, tippeket adnak, mire figyeljünk, hogyan tartsuk az ütőt, milyen legyen a testtartásunk.

A tervek szerint social media kikapcsolódás gyanánt lesz sportfal, ami tökéletes alkalmat adhat fotózkodásra a barátokkal és Facebook-játékot is rejt majd magában. Két masszőr is dolgozik a helyszínen egész nap, akiknél 15 perces masszázst lehet igénybe venni, arról nem is beszélve, hogy érkezik a KK Moves, akik mentálhigiénés tanácsokkal szolgálnak majd az érdeklődőknek. Családosok részére biztosított a gyermekfelügyelet (ezen igényt érdemes előre jelezni), valamint – és ezt nem lehet eléggé kiemelni – a testi egészség jegyében lesz HIV-szűrés. 

Mindezeken felül egy kis művelődést is tartogat a Sportnap, hiszen április hetedikén szombaton a Bertalan Lajos utca 4-6-ba költözik a Színes Sportélet kiállítás, amely az LMBT Történeti Hónap keretében februárban a Kelet Kávézóban volt megtekinthető. Az ott olvasható 14 történet azonban most további 35-tel bővül. Miről is szólnak ezek a rövid fényképek és olvasmányok? Olyan bátor LMBT sportolókról szerte a világban, akik karrierjük során elő mertek bújni, akár pályafutásukat kockáztatva. Férfiak és nők, melegek, biszexuálisok, leszbikusok és transzneműek egyaránt, nemcsak Európából, de szerte a világból az elmúlt közel száz évből. A rövid történetek magyar és angol nyelven egyaránt olvashatóak, így ha külföldi barát társaságában megyünk, ő sem marad ki semmiből. 

A sportnapra március 1–31. között van lehetőség elővételi jegyeket vásárolni az alábbi hat helyszínen: Tuk Tuk Bár (VI. kerület, Paulay Ede utca 31.), Club 93 pizzéria (VIII. kerület, Vas utca 2.), Why Not Bistro (V. kerület, Belgrád rakpart 18.), Why Not Cafe (V. kerület, Belgrád rakpart 3-4.), Magnum Szauna (VIII. kerület, Csepreghy utca 2.) és Szauna 69 (IX. kerület, Angyal utca 2.), emellett érdemes regisztrálni a weboldalra is, hiszen aki megteszi, annak cserébe olcsóbb a bejutás! 

A sportnap során a résztvevők minden egyes sport kipróbálásakor pecsétet kapnak, amit a végén ajándékokra lehet beváltani: jegy az esti buliba, frizbi, póló, bögre, termosz és még sok egyéb apróság vár rátok. Úgyhogy játékra fel, találkozunk április hetedikén! 

Waliduda Dániel 

A Facebook-esemény ide kattintva érhető el

Instagram: @atlaszsportegyesulet

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin