Hírek

Itt az lehetsz, aki vagy! – Tíz éve nyitva az Alterego

Több mint 10 éve kikerülhetetlen tényező a budapesti éjszakában az Alterego Club. Az elmúlt tíz évről és persze a jövőről beszélgettünk a ház asszonyával, mindenki „anyjával”, Lady Dömperrel és Pálfi János üzletvezetővel.

 

 

Ti vagytok az egyetlen fix meleg szórakozóhely Budapesten. Felelősséggel jár ez?
Pálfi János: Szerintem igen, hiszen mindenki tudja, hogy bármi is történjen a városban, mi péntek és szombat este itt vagyunk. Persze, vannak vándorló partik, de azokat nem lehet összehasonlítani egy állandó, fix hellyel, mind a kettő mást tud nyújtani. Az emberek tudják, mit várhatnak tőlünk, és azt folyamatosan nyújtanunk is kell.
Lady Dömper: Szerintem az a jó, ha van kínálati oldal, ezért is jók a különféle partik. Sok kritika ér minket azért, mert nincs más lehetőség, csak mi. Ha bulizni akarnak menni, akkor csak ide tudnak jönni, de egyetlen hely nem képes mindenkinek megfelelni. Bármennyire sokan is gondolják, nem voltunk boldogok attól, hogy sorra bezártak a különféle meleg klubok, mert így nagy felelősség hárult ránk. Nem jó egyedül a piacon lenni, mert az embereknek nincs alternatíva.

Mennyire értetek egyet azzal a véleménnyel, hogy azért nincs szükség annyi meleg szórakozóhelyre, mert ma már az átlag szórakozóhelyek is nyitottak annyira, hogy nem probléma, ha melegek buliznak ott?
L. D.: Szeretném látni, amikor ott nekiállnak csókolózni az éjszaka közepén, és itt nem olyan alternatív, underground helyekre gondolok, amik kifejezetten utaznak a meleg közönségre, mert szeretnének csipegetni ebből a tortából. Hanem akár az olyan szórakozóhelyre, ami itt van mellettünk.
P. J.: Szerintem attól is függ, hogy hogyan viselkednek az ilyen helyeken. Ha megfogják egymás kezét, vagy megsimogatják egymást, valószínűleg nem lesz probléma belőle, de ha a pultnál elkezdenek csókolózni és egymás gatyájában matatni, lehet, hogy azt nem néznék jó szemmel.
L. D.: Az Alterego ezért van. Itt az lehetsz, aki vagy. Lehetsz feminin, sikoltozhatsz, kifestheted a körmöd, felvehetsz tűsarkút. Viselkedhetsz úgy, ahogy egyébként nem. Úgy gondolom, hogy akik azt mondják, nincs létjogosultsága a meleg helyeknek, azok Európára gondolnak, de mi még messze vagyunk ettől. Ezen a téren én pont visszafejlődést látok az elmúlt 27 évben, és éppen hogy egyre inkább szükség van meleg helyekre, ahol úgy viselkedhetsz, ahogy az neked jól esik.

Visszatekintve az elmúlt évtizedre, tapasztaltok változást, fejlődést a meleg éjszakában?
P. J.: Én csak 10 éve vagyok benne a meleg éjszakában. Ami azelőtt volt, azt csak hallomásból ismerem, és az alapján talán régen jobb volt.
L. D.: Nem tudom. Mindig az a szebb, ami rég volt. Régen ugye volt Angyal, Capella, és az milyen jó is volt. A mai fiataloknak tíz év múlva majd az Alterego lesz ilyen. Nem mondanám, hogy a szó klasszikus értelmében történt fejlődés, mert 10-20 éve is ugyanezt adtuk. Az emberek jönnek, buliznak, műsort néznek, fogyasztanak, pont úgy, ahogy régen. A vendéglátás alapvetően ugyanaz maradt. Ami fontos, az egy állandó színvonal, amit ha tudsz biztosítani, akkor talán van jövőd.

 

 

Az utóbbi időben egyre gyakrabban lehet hallani, hogy túl sok a lány a bulikon, főleg heteró lányok, és már-már zavaróak. Szerintetek mennyire van alapja az ilyen kritikáknak?
P. J.: Erre szoktuk azt mondani, hogy ti hoztátok őket ide.
L. D.: Ez 25 évvel ezelőtt az Angyalban is probléma volt, ezért lettek a nyitott napok. Elképesztő igény volt arra, hogy a melegek lehozhassák barátnőiket, kolléganőiket vagy akár az édesanyjukat is bulizni. Az Alterego már eleve nem is lett zárt klub, és többször próbáltunk kifejezetten csak fiús napokat tartani, de minden esetben kudarc volt, minden értelemben.

Nem jellemző, hogy nagyon lennének balhék, amikor a portaszolgálatnak kell rendet tennie.
L. D.: Ez így van. Ha van is pár apróbb nézeteltérés, azokat határozott szóval helyre lehet tenni. De összességében a meleg helyekről elmondható, hogy nem balhés helyek, sem az Angyalban, sem a Capellában nem volt ez jellemző.
P. J.: Legtöbbször akkor kell a portaszolgálatnak kikísérnie valakit, ha túlitta magát, és nem azért, mert balhézna.

Mik a tervek a jövőre nézve?
P. J.: Mivel nem olyan régen volt nálunk jelentősebb átalakulás, így a közeljövőben inkább olyan fejlesztések várhatóak, amiket lehet, hogy a vendégek észre sem vesznek. Zeneileg nem tervezünk hatalmas váltást, hiszen az Alterego tíz éve képvisel egy stílust, amit szeretnek a vendégek. A kisterem kialakítása ezért is volt jó ötlet, mert ott lehet próbálkozni olyasmivel is, ami eddig nem volt nálunk jellemző. Például a karaoke kifejezetten sikeres és szeretik a vendégeink.
L. D.: Úgy gondolom, hogy partiszempontból nagyon megújulni nem lehet, hiszen a zenei világban sincsenek nagy megújulások. Vannak persze egynyári sztárocskák, de igazából a zenei világot és stílust az olyan nagyok határozzák meg, mint Lady Gaga vagy Madonna. Vannak tematikus esték és partik, ezek közül a retro partik a legsikeresebb estéink szoktak lenni, mert nagyon sokan imádják és csak akkor jönnek le.

 

 

Vannak emlékezetes sztorik az elmúlt tíz évből, amikor spontán kellett lereagálni egy adott szituációt?
L. D.: Azt nem szeretem, amikor valaki magától feljön a színpadra, de azt nagyon szeretem, amikor felkiabálnak, mert a mikrofon nálam van és csak én nyerhetek. Szeretem az interaktivitást a közönséggel. Egyszer lejött egy rögbicsapat legénybúcsút ünnepelni. Igazából a műsort nézték meg és utána mentek is. Nagyon aranyosak, toleránsak és cukik voltak. De páran azért megijedtek húsz nagydarab, izmos pasit látva, hogy itt most mi van.

Ha már műsor, jöjjön a nagy kérdés: kell-e travi show?
P. J.: Erre a legjobb választ az adja, hogy mennyi belépőt adunk el éjfél, azaz a műsor kezdete előtt. Van egy jól látható törzsközönség, akik kifejezetten a műsor miatt jönnek le. Ha nem lenne műsor éjfélkor, itt állnánk 10-20 vendéggel, mert csak olyan hajnali egy felé kezdenének jönni az emberek. Szóval igen, kell a travi show.
L. D.: Azt szoktam mondani, hogy aki nem kíváncsi a műsorra, az jöjjön le fél egyre, és akkor nem kell megnéznie. Amúgy ez egyszerűen üzlet. Addig, amíg olyan számokat produkál a show, és a vendégeknek is van rá igénye, addig lesz műsor. És azt sem szabad elfelejteni, hogy Budapesten jelenleg csak nálunk van travi show az ország legjobb és legtehetségesebb transzvesztitáival.

 

Bámli Zoltán

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin